Eğlence

Nintendo Wii U sanal konsol servisine klasik N64 ve DS oyunlarını ekliyor

nintendo-wii-u-sanal-konsol-030415

Nintendo, Wii U sanal konsol servisine klasikleşmiş N64 ve DS oyunlarını ekleyecek. Japon şirketi yeni hizmetini mevcut Nintendo Direct platformu üzerinden sunacak.

Televizyon ekranı ve Wii U oyun kumandası, sanal konsol aracılığıyla Nintendo DS oyunları oynarken çift ekranlı görüntü seçenekleri sunacak. Bazı oyunlarda ana ekran olarak televizyon kullanılacak. Bazı oyunlar ise iki ekranı birbirine bağlı tek bir ekran olarak sunacak. Kullanıcılar oynadıkları oyuna göre kendilerine sunulan ekran seçenekleri arasında tercih yapabilecek.

Nintendo 64’ün sanal konsol oyunlarında ise kullanıcılar kendilerine önerilen üç kontrol şeması arasından seçim yapabilecek ve buton konfigürasyonunu değiştirebilecek. Hem Nintendo DS hem de Nintendo 64 oyunları Wii U’nun oyun kumandasının üstünde oynanabilecek.

Wii Shop Channel ve Nintendo eShop aracılığıyla erişilebilen sanal konsol; Wii, Wii U ve 3DS konsollar için oyun ve diğer yazılımları satın almak ve indirmek için de kullanılıyor. Sanal konsol için yayınlanan ilk DS oyunu Yoshi’s Island, ilk N64 oyunu ise Super Mario 64 oldu. Her iki oyun da 9.99 dolar karşılığında satılıyor.

İLGİLİ HABERLER