Teknoloji

Nintendo Wii U konsol başına 12 farklı kullanıcı hesabı destekleyecek

Nintendo Direct web yayını Japon oyun konsolu üreticisinin önümüzdeki günlerde piyasaya sürmeyi planladığı yeni konsolu Wii U ile ilgili birçok detayı ortaya çıkardı. Iwata’nın kendi elleriyle gerçekleştirdiği kutu açma işleminin dışında dikkat çekici çeşitli unsurlar da bulunuyor. Bunlardan bir tanesi her bir Wii U konsolunun 12 farklı kullanıcı hesabı destekliyor oluşu.

Kullanıcıların oyun ayarları ve kaydedilen oyun verileri Wii U kullanıcı hesaplarıyla ilişkilendiriliyor, ancak Wii U kullanıcı hesapları Nintendo Network kullanıcı kimliklerinden ayrı olacak gibi görünüyor. Kullanıcılar Nintendo Network ID’leriyle video sohbet ve Nintendo eShop’tan ürün satın alma işlemlerini gerçekleştirebilecek. Bu arada Wii U konsolu üzerinden oyun oynayan herkes eShop’tan indirilmiş içeriği oynama şansı bulacak. Nintendo Direct sunumu sırasında Nintendo Başkanı Iwata Nintendo Amerika bölümünün başkanı Reggie Fils-Aime ile Wii U üzerinden bir video konferans da gerçekleştirdi ve böylelikle bu özelliğin nasıl çalıştığını kullanıcılara bizzat göstermiş oldu. Nintendo’nun üst düzey yöneticileri arasında aşağıdaki gibi bir görüşme gerçekleştirdi.

Nintendo Wii U’nun önümüzdeki iki hafta içinde çıkış yapması bekleniyor. Nintendo’nun yeni nesil konsolunun giderek eskimeye başlayan Xbox 360 ve PS3’e karşı sahip olduğu güncellik silahını iyi kullanıp kullanmayacağını bilmiyoruz. Rakiplerin 1-2 yıl içinde beklenen yeni konsolları öncesinde Wii U’nun bir şeyler yapma şansı tabii ki bulunuyor. Sahip olduğu sıradışı oyun kumandası bu cihazı çekici kılan bir unsur olabilir.

İlgili >> NeoGAF

İLGİLİ HABERLER