Eğlence

Nintendo Wii U için hazırladığı yenilikleri duyurdu

Nintendo düzenlediği bir vebcast ile gözde oyun konsolu Wii U için hazırladığı yenilikleri kamuoyuna duyurdu. Şirketin duyurduğu yenilikler arasında sistem performansını arttırmaya yönelik güncellemeler ve yeni oyunlar da yer alıyor. Wii U’da yaşanan hız problemleriyle ilgili şikayetleri değerlendirdiklerini söyleyen Nintendo Başkanı Satoru Iwata, biri ilkbaharda biri ise yaz ayında yayınlanacak iki güncellemeyle bu sorunu çözmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

nintendo-wii-u-081112

İlkbaharda gerçekleştirilecek güncellemeyle birlikte Wii U Virtual Console özelliğine de kavuşacak. Eski popüler oyunları oynamak için bir emulatör işlevi gören bu özellik sayesinde eski popüler oyunları Wii U’da oynamak mümkün olacak. Nintendo Virtual Console kapsamında kullanıcılara sunulacak oyunların listesini açıklamazken, oyunların televizyona bağlı kalmadan gamepad üzerinden de oynanabileceği belirtildi. Şirket GameBoy Advance desteğini de ilerleyen dönemlerde Wii U’ya ekleyecek. Wii Virtual Console da satın aldıkları oyunları Wii U’da da satın almak isteyenler indirimli fiyatlardan yararlanabilecekler. Virtual Console kapsamında sunulan Nintendo Entertainment System oyunlarının Avrupa satış fiyatı 4.99 avro olarak belirlenirken, Wii’de bu oyunları satın alanların 0.99 avro ödemesi yeterli olacak. Super Nintendo Entertainment System oyunları için ise Avrupa satış fiyatı 7.99 avro olarak belirlenmiş durumda. Bu oyunları eski konsollarında satın alanların ise 1.49 avro ödemeleri gerekiyor.

nintendo-wii-u-virtual-console-230113

Nintendo’nun Wii U yenilikleri sadece Virtual Console ile sınırlı değil. Şirket Wii U konsolunun sosyal ağı olarak nitelendirilebilecek Miiverse’te gerçekleştireceği yenilikleri de kamuoyuna duyurdu. Bundan böyle Miiverse karakterlerinin birbirleriyle bağlantı ve video paylaşabileceği belirtilirken, mobil cihaz desteğinin de müjdesi verildi. Miiverse’nin kazanacağı bir diğer yenilik ise pek çoğumuzun Twitter’dan aşina olduğu onaylanmış profiller olacak. Bu onaylanmış profiller ünlüler ve geliştiriciler için ayrılacak. Onaylanmış profil sahipleri Miiverse’te paylaştıkları güncellemelere bağlantı ve YouTube videosu yerleştirebilecekler. Miiverse’nin yeni özellikleri de bahar aylarında gerçekleştirilecek güncellemeyle aktif hale gelecek.

nintendo-wii-u-miiverse-230113

Wii U deneyiminin en önemli parçası olarak oyunları göstermek pek yanlış olmayacaktır. Nintendo önümüzdeki mart ayından itibaren Wii U sahipleriyle buluşacak oyunlardan bazılarını da duyurdu. 22 Martta yurt dışında satışa sunulacak olan Monster Hunter 3 Ultimate’ı LEGO City Undercover takip edecek. The Wonderful 101, üç boyutlu bir Mario oyunu, Mario Kart, yeni bir Yoshi oyunu, Monolith ve Bayonetta yıl içinde Wii U sahipleriyle buluşacak. Nintendo’nun daha önce sözünü verdiği Wii U’ya özgü Zelda oyunu da 2013’te konsol sahiplerinin karşısına çıkacak. Ancak, oyunseverlerin bu özel oyun için The Legend of Zelda: The Wind Waker’ın Wii U versiyonunun çıkışını beklemeleri gerekiyor. Söz konusu oyunun yüksek çözünürlüklü versiyonu da sonbaharda hazır olacak.

nintendo-wii-u-zelda-windwaker-230113

İlgili >> Slashgear (1), Slashgear (2), Slashgear (3), Slashgear (4)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER