Teknoloji

Nintendo Wii U üretimi bu yıl içinde bitebilir

nintendo wii u

nintendo wii u

Nintendo’nun problemli ev video oyun konsolu Wii U’nun ömrü kısa olabilir. Japon Nikkei gazetesinde yer alan bir habere göre, Nintendo tablet-konsol hibridi cihazın üretimini 2016’da sonlandırmayı planlıyor. Japon siteIT Media’ya gönderilen bir açıklamaya göre, Nintendo bu haberin resmi olmadığını, Wii U üretiminin en az yıl boyunca devam edeceğini kaydetti.

2016 sonuna kadar Wii U’nun üretiminin sonlandırılacak olması, Nintendo’nun Nintendo NX olarak adlandırılacağı düşünülen en yeni donanımının çıkışıyla da örtüşecektir. Nintendo 2012 yılında, Sony PlayStation 4 ve Microsoft Xbox One’dan bir yıl önce çıkardığı Wii U’yu zenginleştirme konusunda epey zorlanıyor. Wiii U’nun grafik yetenekleri, çevrim içi işlevleri ve üçüncü taraf yazılım desteği de rakiplerinin gerisinde. Wii U tablet ise mobil özellikler ve sezgisellik konusunda Android ve iOS cihazları kadar başarılı değil.

Nintendo’ya göre, şirket dünya çapında kabaca 12.6 milyon Wii U satışı gerçekleştirdi. PlayStation 4 ise çok daha kısa bir zaman aralığında 36 milyon PlayStation 4 satışı gerçekleştirdi. Karşılaştıracak olursak, Nintendo 2006 ve 2013 arasında 100 milyonun üstünde Nintendo Wii satışı gerçekleştirmişti.

Ancak haberler Nintendo için tamamen kötü sayılmaz. Şirketin yeni çıkardığı ilk mobil uygulama Miitomo işe yaramış gibi görünüyor, şirketin piyasada işlem gören hisse senetlerinde artış gösterdi. Uygulama Japon App Store’un ücretsiz indirilenler bölümünde de birinci sırada yer alıyor.

Nintendo Wii U üretimini sonlandıracak olsa bile, bunun gerçekten olup olmayacağı veya olursa satıcıların bu konsol sisteminin satışını ne zaman bırakacağı bilinmiyor. Nintendo’dan bu konuyla ilgili olarak daha net bir açıklama bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER