Teknoloji

Nintendo Wii U aynı anda iki Gamepad kumandanın kullanımına izin verecek – Video

Nintendo yeni nesil oyun konsolu Wii U ile birlikte kullanılacak Gamepad oyun kumandasıyla ilgili çeşitli bilgiler de verdi. Başlangıçta her bir Wii U konsolunun tek bir Gamepad kumanda kullanımına izin vereceğini söyleyip hayalkırıklığına uğratan şirket final ürünün aynı anda iki Gamepad oyun kumandasının kullanımına izin vereceğini söyledi.

Bu sayede birlikte oyun oynayacak kullanıcıların aralarında yaşanabilecek muhtemel Wii U’yu kimin alacağı tartışmalarının önüne geçilmiş olacak. Ancak aynı anda iki Gamepad kullanmanın bir bedeli de olacak. Nintendo Japonya’nın Twitter hesabı üzerinden geçtiği nota göre eğer iki Gamepad aynı anda aktifse, çerçeve hızı 30 fps’ye düşecek, anlayacağınız ek oyun kumandasına ihtiyaç duyan oyunlar cam gibi parlak olmayacak.

Wii U Gamepad’de yer alan entegre dokunmatik ekran oyunculara oyun geliştiricilerinin izin verdiği oranda ek arayüz temin edecek. Ayrıca cihaz üzerinde yer alan mikrofonlar ve web kamerası da oyun oynarken arkadaşlarla bağlı kalmaya yardımcı olacak.

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER