Teknoloji

Nintendo Wii Mini’yi tanıttı

Bir süre önce internete sızan Nintendo’nun yeni oyun konsolu Wii Mini nihayet resmiyete kavuştu. Fiyatı düşük seviyede tutmak için orijinal Wii’de bulunan internet bağlantısı gibi bazı özelliklerden mahrum bırakılan Wii Mini, ilk olarak 7 Aralıkta Kanada’da satışa sunulacak. Konsolun satış fiyatı ise 99.99 Kanada Doları olacak.

İnternet bağlantı özelliğine yer verilmemesi ile birlikte çevrim içi çalışan bazı Wii özellikleri de Wii Mini’de yer almayacak. Wii Mini’de medya servisleri yer almazken, konsol Game Cube ile de uyumlu olmayacak. Kırmızı ve siyah renklerin kullanıldığı bir tasarıma sahip olan konsolun kutusunda kırmızı renkli bir Wii Remote Plus ve nançakaya ek olarak sensör barı, güç adaptörü ve kompozit kablo bulunacak. Kutuda bir HDMI kablosunun bulunmaması nedeniyle yüksek çözünürlükte oyun oynamak isteyenlerin bunu kendi imkanlarıyla sağlaması gerekecek.

Nintendo’dan yapılan açıklamada Wii Mini’nin mevcut Wii aksesuarlarının büyük çoğunluğuyla uyumlu olacağı belirtilirken, konsol Wii dünyasına adım atmak isteyenler için büyük bir fırsat olarak tanımlandı. Wii Mini’de 1400 disk temelli Wii oyununun çalışacağını açıklayan Nintendo, konsolun Kanada dışındaki ülkelerdeki piyasaya çıkış zamanı ve fiyatına ilişkin olarak ise bilgi vermedi.

İlgili >> Nintendo

İLGİLİ HABERLER