Teknoloji

Nintendo Wii 2’de 3D teknolojisine kapıyı kapattı

Nintendo yıllardır üç boyutlu teknolojinin oyun potansiyeli üzerine kafa yoruyor, ancak tüm bu çalışmalar 3D teknolojisinin gelecekte çıkması beklenen yeni nesil Wii’de yer alması hususunda şirketi ikna etmeyi başaramıyor.

3D destekli taşınabilir oyun konsolu geçtiğimiz cuma günü Avrupa ile aynı anda Türkiye’de de satışa çıkmıştı. Herkes Nintendo’nun 3D açılımının mobil konsolun ötesine geçip geçmeyeceğini merak ederken, Nintendo Amerika’da görevli Reggie Fils-Aime gözlüksüz 3D teknolojisinin daha büyük ekranlarda henüz tam anlamıyla kullanılabilir olmaması sebebiyle, gelecek nesil Wii’de bu teknolojiye yer verilmeyeceğini açıkladı.

Fils-Aime, CNN’e yaptığı açıklamada gözlüksüz yaklaşımın büyük bir iş olduğunu söylerken bir sonraki hedeflerinin evlerdeki oyun konsollarına bu teknolojiyi getirmek olduğuna dair herhangi bir açıklama yapmadıklarını, ancak 3D konusunda öğrendiklerine göre oyun konsollarına 3D teknolojisini sunmayacaklarını dile getirdi. Gözlüksüz 3D ekranların oturma odalarındaki TV’lerde yer alması için en az bir on yıl var gibi görünüyor. Samsung, 55 inç’lik bir gözlüksüz 3D prototipini görücüye çıkarmıştı, ancak bununla birlikte teknolojinin standart kullanıcının beklediği deneyimi henüz sunmadığının da altını çizmişti.

Daha önce çıkan dedikodular, Nintendo’nun ikinci nesil ev konsolu Wii 2’yi bu yılın E3 fuarında tanıtacağı yönündeydi. Şirketin yöneticileri yeni konsolla ilgili teknik özellikleri açıklamak konusunda oldukça ketum davranmayı sürdürüyor. PS3 ve Xbox 360 gibi oyun konsollarının HD teknolojisini standart olarak sunduğu bir ortamda standart çözünürlükle geride kalan mevcut Wii nedeniyle arada oluşan farkın Wii 2 ile kapanacağını tahmin ediyoruz. Yani, Wii 2’de HD desteği bulunabilir, ancak 3D’yi fazla beklemeyin.

İlgili – T3

İLGİLİ HABERLER