Teknoloji

Nintendo Virtual Boy fiyaskosunun ardından sanal gerçeklikte şansını tekrar deneyebilir

nintendo virtual boy

Nintendo, sanal gerçeklik teknolojisiyle yeniden buluşmanın yollarını arıyor. Şirketin düzenlediği yatırımcı toplantısında konuşan başkan Tatsumi Kimishima, sanal gerçekliği “ilginç bir teknoloji” olarak tanımladı. The Financial Times’ta yer alan habere göre, Japon şirketi sanal gerçeklik konusunda araştırmalar yapsa da, kısa vadede bir ürün çıkarma konusunda belirgin bir plana sahip değil.

Nintendo, 1995’te ilk ticari sanal gerçeklik cihazlarından biri olan Virtual Boy’u piyasaya sürmüştü. Yüksek fiyatı, siyah-beyaz ekranı, baş ağrısı ve bulantıya neden olması, son kullanıcıların gözünde Nintendo Virtual Boy’un büyük bir başarısızlık gibi algılanmasına yol açmıştı.

O günden bu yana sanal gerçeklik teknolojisinde önemli aşamalar kaydedildi. Dünyanın büyük teknoloji şirketlerinin de işin içine dahil olmasıyla birlikte çok daha fazla sanal gerçeklik cihazını görmek mümkün hâle geldi.

Geliri düşen ve Wii U satışlarında aradığını bulamayan Nintendo için sanal gerçeklik, yeni bir gelir akışı oluşturmak için baştan çıkarıcı bir alan gibi gözüküyor. Yine de, Japon oyun devinin şu an için önceliğinin yeni mobil-konsol melezinin olduğunu unutmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER