Teknoloji

Nintendo TVii servisi bu yıl içinde Avrupa’ya gelecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nintendo Wii U çıkalı bir yıl oldu, ancak bu süre boyunca Avrupa’ya sözü verilen Wii U TVii servisinin faaliyete geçtiği görülmedi. Nintendo bu durumdan dolayı özür diledi ve Avrupa’da yaşayan Wii U sahiplerinin çok yakında TVii elektronik program rehberi ve kontrol sistemine kavuşacağını kaydetti.

nintendo-tvii-150114

Wii U kumandasının üzerinde TVii servisi için özel bir buton çoktan hazır bulunuyor, ancak bu buton Avrupa’daki konsollarda uzun zamandır pek bir işe yaramıyor. Nintendo, 2013 yılı içinde TVii servisini Avrupa’da faaliyete geçireceğini söylemişti, ancak 2013 geride kaldı, 2014 yılı geldi.

Nintendo’nun web sitesinde yapılan resmi açıklamada, Nintendo TVii servisinin başlangıçta planlandığı gibi 2013 yılı içinde Avrupa’ya getirilememesinden dolayı duyulan üzüntü dile getirildi. Yakın gelecekte bu servisle ilgili yapılacak duyuruların beklenmesi şeklinde de bir rica da bulunuldu.

Anlayacağınız, TVii servisinin Avrupa’daki Wii U sahiplerine ne zaman ulaşacağı yine henüz belli değil. Ancak Nintendo büyük ihtimalle bu yıl içinde söz konusu servisi faaliyete geçirecektir.

Türkiye’de henüz resmi olarak satılmayan Wii U’nun TVii servisi şu anda Hulu Plus ve Amazon Instant Video gibi ABD’ye özel servislerle çalışıyor. Servis sadece program rehberi sunmakla kalmıyor, aynı zamanda TV üzerinde programları açma veya bunları GamePad kumanda üzerinde izleme fırsatı veriyor.

İlgili >> Eurogamer

[Görsel – Pocket-lint]

İLGİLİ HABERLER