Eğlence

Nintendo Switch yakında Netflix ve YouTube desteğine kavuşacak

Nintendo Switch satışları toplam Wii U satışlarını geride bıraktı

nintendo switchNintendo Switch, taşınabilir oyun konsolu denince akıllara gelen ilk isimlerden biri konumunda. Ancak bu durum, Switch’in tamamen eksiksiz bir cihaz olduğu anlamına gelmiyor. Donanımsal ve yazılımsal kapasitesine rağmen, Switch multimedya konusunda zayıf bir cihaz profili çiziyor. Ancak bu durum, yakında değişecek gibi görünüyor.

Best Buy’a ait olduğu söylenen bir proje listesi internete sızdı. Söz konusu liste, yakında Nintendo’nun oyun konsolunun hem Netflix’i hem de YouTube’u destekleyeceğini gösteriyor.

Switch’in multimedya açılımı bundan birkaç ay önce başlamıştı. Taşınabilir oyun konsolu için kasım ayında yayınlanan güncelleme, Hulu desteğini beraberinde getirmişti. Hulu desteğinin gelişinden sonra ise Switch sahiplerinin gözü YouTube ve Netflix’e çevrilmişti. Bu konuda çok fazla zaman kaybetmemiş gibi görünen Nintendo’nun bu hafta itibarıyla YouTube ve Netflix destekleri için resmi duyuruyu yapacağı söyleniyor.

Nintendo’nun E3 2018 etkinliği, bugün Türkiye saatiyle 19:00’da başlayacak. Şirketin bu etkinlikte yeni Nintendo Switch oyunlarıyla birlikte Netflix ve YouTube desteklerini duyurması da sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER