Teknoloji

Nintendo Switch üretimini bir kez daha iki katına çıkarabilir

nintendo switch

nintendo switchNintendo Switch ile konsol pazarında aradığını sonunda bulmuş gibi görünüyor. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, şirket konsolun üretimini önümüzdeki yıl bir kez daha artırmayı planlıyor.

Nintendo’nun önümüzdeki nisan ayında başlayacak yeni mali yılı içinde 25-30 milyon Switch üreteceği söyleniyor. Ancak 2017’nin sonunda gerçekleştirilecek satışlar doğrultusunda söz konusu rakamın artırılabileceği iddia ediliyor. Super Mario Odyssey’e gelen iyi yorumlar sayesinde Switch satışlarında yukarıya doğru görülen ivme biraz daha hızlanmıştı.

Nintendo tarafından ekim ayının sonunda yapılan açıklamada, üretimin ikiye katlanacağı ve önümüzdeki nisan ayına kadar en az 17 milyon Switch üretileceği belirtilmişti. Bir sonraki mali yıl için çıtanın daha da yukarıya çekilmesi, Nintendo’nun gidişattan memnun olduğunun bir göstergesi olarak nitelenebilir.

Nintendo Switch 7.5 milyon satış rakamını aşmayı başardı

Nintendo Switch geçtiğimiz mart ayında satışa sunulmuştu. Eylül ayının sonu itibarıyla konsolun toplam satış rakamı 7.63 milyon seviyesine ulaşmış durumda. Yılın son çeyreğinde Super Mario Odyssey ve yılbaşı alışverişlerinin etkisiyle satışların biraz daha hızlanması bekleniyor. Yurt dışında 300 dolar karşılığında satılan Switch, Nintendo adına oldukça kârlı bir ürün olmuşa benziyor.

İLGİLİ HABERLER