Teknoloji

Nintendo Switch üretiminde kapasiteyi ikiye katlamaya hazırlanıyor

nintendo switch
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nintendo switchNintendo Switch, bundan iki hafta önce 3 Martta satışa sunulmuştu. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, Nintendo önümüzdeki ay başlayacak yeni mâli yılında en az 16 milyon Switch üretmeyi planlıyor. Bu da şirketin gelen yüksek talep doğrultusunda üretimi ikiye katlayacağı anlamına geliyor.

Nintendo’nun Switch satışları konusunda bugüne kadar verdiği tek işaret, mart ayı içinde 2 milyon konsol sevkiyatı gerçekleştirmeyi planladığını açıklaması olmuştu. The Wall Street Journal kaynakları ise bu sayının 2.5 milyon veya üzerinde olabileceğini iddia ediyor.

Nintendo’nun yeni konsolu tablet tarzı bir cihaz olsa da, aynı zamanda TV ile birlikte de kullanılabiliyor. Eğer 16 milyon iddiası doğruysa, Switch bekleneni veremeyen selefi Wii U’yu tahmin edilenden daha kısa sürede geride bırakabilir. 2012’nin sonlarında satışa sunulan Wii U, 12.5 milyon adet satmıştı. Orijinal Wii’nin 101 milyon, 3DS’in ise 65 milyon adet sattığı göz önüne alınınca Wii U’nun başarısızlığı daha iyi anlaşılıyor. Switch, melez yapısı sayesinde hem 3DS hem de Wii u için bir alternatif niteliği taşıyor.

Nintendo Switch konusunda temkinli bir yaklaşım izliyor

Nintendo’nun 27 Nisandan önce konuya ilişkin bir açıklama yapması pek muhtemel görünmüyor. Şirket, söz konusu tarihte mevcut mali yıla ait finansal sonuçlarını açıklayacak ve önümüzdeki yıla ait öngörülerini paylaşacak. Nintendo’nun geçmiş öngörüleri pek isabetli çıkmamıştı. Ancak geçmişten çıkarılan dersler sayesinde şirket Switch konusundaki adımlarını daha ihtiyatlı biçimde atmayı tercih ediyor.

İLGİLİ HABERLER