Teknoloji

Nintendo Switch satışlarında hedef düşürdü

nintendo switch pro qualcomm 4k

Nintendo, Switch satışları için belirlediği hedefi devam eden küresel çip krizi nedeniyle revize etti. Şirketten yapılan açıklamada, 31 Mart 2022’de sona erecek mali yılın bitimine kadar 24 milyon Switch satılmasının hedeflendiği belirtildi. Bu sayı daha önce 25.5 milyon olarak açıklanmıştı.

Bu çeyreğe ait sonuçlar şirketi revizyona itmiş gibi görünüyor. Şirket çeyreği 3.83 milyon Switch satarak tamamladı. Bir önceki yılın aynı çeyreğinde satılan konsol sayısı 6.86 milyondu. Switch satışlarından elde edilen net gelir de yüzde 18.9 düşüşle 624.2 milyar yene (53,05 milyar TL) geriledi.

Bunun çok büyük bir sürpriz olmadığını belirtmek gerekiyor. COVID-19 pandemisi sırasında Switch satışları patlamıştı. Bu yıl ise küresel çip krizi nedeniyle ürün arzında aynı çizgiyi korumak mümkün olmaktan çıkmıştı. Ekimin ilk haftasında piyasaya çıkan OLED ekranlı Switch’in satış rakamları konusunda ise şimdilik bilgi verilmedi.

Satış beklentisini revize eden Nintendo, bir önceki yılda olduğu gibi 1,6 trilyon yen (136 milyar TL) gelir elde etmeyi hedefliyor. Burada oyun satışlarının önemli bir rol oynaması bekleniyor. Bir önceki yıl 190 milyon oyun satan Nintendo, bu yılı 200 milyon oyun satarak kapatmayı amaçlıyor.

Şimdiye kadar en çok satan oyunlar listesinin zirvesinde 3.6 milyon adet satan Legend of Zelda: Skyward Sword bulunuyor. 3.34 milyon satan Mario Kart 8 Deluxe ve 2.2 milyon adet satan Animal Crossing: New Horizons da listede dikkat çeken oyunlar arasında yer alıyor.

Nintendo şimdiye kadar toplamda 92.87 milyon Switch sattığını açıkladı. Konsol, şirketin en çok satan cihazlar listesinde 101.63 milyon adet satan Nintendo Wii’nin arkasında bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER