Teknoloji

Nintendo Switch sanal gerçekliği Labo ile selamlıyor

nintendo switch labo vr
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nintendo da sanal gerçeklik kapısından geçen şirketler arasına katıldı. Ancak bu katılım, beklenen şekilde gerçekleşmiyor. Oyun devi, Labo adını verdiği mukavva aksesuar setiyle Nintendo Switch konsolunu bir sanal gerçeklik başlığına dönüştürüyor.

Daha önceki Labo setlerinde olduğu gibi, sanal gerçeklik setinde de kullanıcılara seçim yapmaları için birkaç seçenek sunuluyor. 79.99 dolarlık ana sanal gerçeklik kiti, farklı tasarımları mümkün kılan altı farklı karton kiti, sanal gerçeklik gözlükleri, blaster, kamera, ekran tutucusu ve bir güvenlik başlığı barındırıyor. Biraz daha az para harcamak isteyenler ise sadece gözlüklerin ve blaster’ın bulunduğu temel başlangıç kitini 39.99 dolar karşılığında satın alabilecek. Ekstra aksesuarlara daha sonra 20 dolarlık setlerle erişilebilecek. Kitlerin içindeki Labo yazılımında oyunlar, adım adım kullanma talimatları ve kullanıcılara kendi Labo tasarımlarını oluşturma imkanı sunan garaj modu bulunuyor.

Yakında Nintendo Amerika’nın başkanlık koltuğuna oturacak olan Doug Bowser, Toy-Con tasarımlarıyla haşır neşir olan oyuncuların hem sanal hem de gerçek etkileşimlerini teşvik edecek bir deneyim yaşatmayı hedeflediklerini belirtti. Nintendo geçtiğimiz yıl ocak ayında duyurduğu Labo ile “Kendin Yap” modasına farkı bir açıdan yaklaşmıştı. Şimdiye kadar birkaç set tanıtan ve Labo’yu okullara da sokan şirket, girişimin henüz tam potansiyeline ulaşmadığını belirtiyor.

Nintendo Switch için hazırlanan Labo VR setleri 12 Nisan’da yurt dışında satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER