Eğlence

Nintendo Switch’in çevrimiçi abonelik servisinin çıkışı sonbahara kalabilir

nintendo switch onlineNintendo’nun yeni nesil oyun konsolu Switch, şirkete Wii U’da bulamadığı başarıyı getirmişti. Şirketin bu başarıyı daha da yukarıya çekmek adına Xbox Live ve PlayStation 4 benzeri bir çevrimiçi abonelik servisi kuracağı söylenmişti. Ancak gelen haberler, Nintendo Switch Online adını taşıyacağı söylenen servisin çıkışının gecikebileceğini gösteriyor.

Söz konusu haberin kaynağı da oldukça güvenilir. Nintendo’nun İtalya’da Switch için kurduğu internet sitesine göre, Switch Online adını taşıyan servis 2018’in sonbaharında faaliyete geçecek.

Her şeye rağmen, sayfada verilen bilginin de hatalı olması ihtimal dahilinde görünüyor. “Sonbahar 2018” tarihinin internete sızmasının ardından söz konusu sayfayı güncelleyen Nintendo, Switch Online servisinin faaliyete geçişi için “2018” gibi soyut bir ibare kullanmayı tercih etti.

Switch Online ile ilgili bilgilerin oldukça sınırlı olması, ortaya atılan sonbahar iddiasının doğru olması ihtimalini kuvvetlendiriyor. Splatoon 2’nin çıkışında da benzer bir hamle yapmaya çalışan şirket, o günden sonra sessizliğe gömülmüştü.

Bekleme süresi belirsiz olsa da, Switch Online’ın heyecan verici bir potansiyelinin olduğu söylenebilir. Oyuncuların bir arada ve rekabetçi bir oyun deneyimi yaşamasını amaçlayan Nintendo’nun servise ücretsiz oyunlar da eklemesi oldukça muhtemel görünüyor. Söz konusu ücretsiz oyunlar arasında Super Mario Bros. 3 ve Dr. Mario gibi klasiklerin de bulunması ihtimaller arasında değerlendiriliyor.

Nintendo Switch Online rakiplerinden daha ucuz olabilir

Nintendo Switch Online için talep edilecek aylık abonelik ücreti konusunda da şimdiden çeşitli haberler etrafta dolaşıyor. Servisin aylık abonelik bedelinin 3.99 dolar, yıllık abonelik bedelinin ise 19.99 dolar olacağı söyleniyor. Bu rakamların rakip servislerine kıyasla daha uygun olduğu rahatlıkla söylenebilir. Kayıt verilerinin çevrimiçi ortamda yedeklenemeyecek olması ise Switch Online’ın en önemli eksiği olacak gibi görünüyor. Her şeye rağmen, servisin asıl yapısını görmek için biraz daha sabırlı olmak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER