EğlenceTeknoloji

Nintendo Switch Online için Game Boy oyunları müjdesi

nintendo switch online

Nintendo Switch Online servisinin aboneleri yakında Game Boy ve Game Boy Color oyunlarına da erişme imkanı bulabilir. Bu iddia, “Nate the Hate” isimli podcast’te gündeme taşındı. Programın sunucuları, 2019’da serviste toplam dört emülatörün bulunduğunu ve bunların ikisinin hâlâ kullanılmadığını dile getirdi.

Bu emülatörlerin Game Boy ve Game Boy Color için hazırlandığı iddia edilirken; Nintendo Life ve Eurogamer sitelerinin haberlerinde de bu iddia doğrulandı.

Switch Online 10 gün içinde üçüncü yaşını dolduracak. 18 Eylül 2018’de faaliyete geçen servis, üyelerine Nintendo’nun iki eski konsolu için hazırlanan oyunlarına erişim imkanı sağlıyor. Switch Online katalogunda bulunan NES ve SNES oyunları arasında Super Mario Bros. serisi, The Legend of Zelda, Zelda II ve Donkey Kong gibi oyunlar yer alıyor. Game Boy oyunlarının da kataloga eklenmesi, Nintendo’nun eski oyun stoğunun kısa süre içinde tükenmeyeceğini gösteriyor.

Nintendo Life sitesinin haberinde, Game Boy Advance oyunlarının kısa süre içinde Switch Online kataloguna eklenmesinin beklenmediği belirtiliyor. Eurogamer’ın haberinde ise diğer retro oyun platformlarının da sırada olduğu bilgisi veriliyor. Nintendo’dan ise şimdilik konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER