Eğlence

Nintendo Switch ile birlikte yeni Mario ve Zelda oyunları gelebilir

nintendo switchNintendo’nun yeni oyun konsolu Switch ile birlikte hangi oyunların geleceği de merakla bekleniyor. Olası tahminler ise şimdiden konuşulmaya başlamış durumda. Pek çok Nintendo konsolunda olduğu gibi, Switch’in de yeni Mario ve Zelda oyunlarını beraberinde getirmesi bekleniyor. The Legend of Zelda: Breath of the Wild’ın Switch versiyonunun hazırlandığına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Ancak son haberlere göre, oyunun yerelleştirme süreci tahmin edilenden uzun zaman alıyor. Dolayısıyla Breath of the Wild’ın Switch’ın çıkışıyla birlikte yayınlanacak oyunlardan biri olmayabileceği belirtildi.

Söz konusu iddiayı son birkaç aydır duyumcularla konuşan oyun bloggerı Emily Rogers gündeme taşıdı. Duyumcular yerelleştirme sürecinin zorluğuna dikkat çekerken, bunun Breath of the Wild’ın büyük taahhütlerinden kaynaklandığını belirtti. Yerelleştirme sürecinin aralık ayında tamamlanması bekleniyor. Bunun üzerine altı aylık test dönemi eklenince de oyun, Switch’in muhtemelen mart ayında gerçekleşecek çıkışını kaçırıyor.

Bu haberler, Nintendo’nun yeni konsoluyla birlikte Breath of the Wild’ı da oyunculara sunmayı istediğini, ancak bu planın gerçekleşmeyeceğini gösteriyor. Yeni konsolla birlikte popüler bir oyun sunmanın öneminin farkında olan Nintendo, çareyi Mario’da arayabilir. Eurogamer’da yer alan habere göre, Nintendo Switch ile birlikte yeni bir Mario oyunu da oyuncuların karşısına çıkacak.

Nintendo Switch ile ilgili detaylar 12 Ocakta açıklanabilir

Söz konusu Mario oyununun Switch’in tanıtım videosunda görülen Mario oyunu olup olmadığı bilinmiyor. Yeni oyun konsolunun çıkışına dair detaylar konusunda sessiz kalmayı sürdüren Nintendo, 2017’nin ilk günlerinde Switch’e dair yeni detayları açıklamayı planlıyor.

İLGİLİ HABERLER