DosyaManşetler

Nintendo Switch için en iyi 8 oyun (2024)

nintendo switch

Geride kalan 2023, Nintendo Switch için harika bir yıl oldu. Yeni Super Mario oyunlarına kavuştuk, bazı harika remasterlar gördük, PC’de önceden büyük ilgi gören birkaç oyunun portlarına tanık olduk. Elbette, The Legend of Zelda: Breath of the Wild‘ın devasa bir devam oyunu ile karşılaştık.

Nintendo Switch’in halefi muhtemelen çok yakında piyasaya sürülecek olsa da, sahip olabileceğiniz Switch’te oynayabileceğiniz harika oyunlarda kesinlikle bir eksiklik yok. İşte 2024 yılına girerken bazı en iyi Nintendo Switch oyunları.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

nintendo switch

Nintendo hayranları için yüksek beklentilerle dolu olan Tears of the Kingdom, inanılmaz Breath of the Wild’ın devam oyunu olarak öne çıkıyor. Oyun, aynı Hyrule dünyasında geçse de, Nintendo, yeni tapınaklar, görevler, karakterler ve düşmanlar ile ortamı taze tutmayı başarıyor. Yeni Sky Islands ve yer altı Derinliklerini keşfetmek benzersiz bir deneyim sunacaktır. Link’in yepyeni güçleri arasında her neyi hayal edebiliyorsanız onu inşa etmenize olanak tanıyan Ultrahand bulunuyor, bu da oyunu adeta kıran yenilikçi stratejiler geliştirmenizi sağlayacak ve kendinizi tam anlamıyla bir dahi gibi hissetmenize neden olacaktır.

Pikmin 4

nintendo switch pikmin 4

Nintendo’nun Pikmin 4’ü hem rahatlatıcı hem de yoğun bir deneyim sunuyor. Özellikle iki tema arasında gidip gelmek, Switch’de iyi bir strateji oyununa ihtiyaç duyanlar için ideal. Pikmin macerasında, pikminlerinizi yetiştiriyor, hazineler buluyor ve onları üssünüze taşıyarak pikminlerinizi daha da güçlendiriyorsunuz.

Dave the Diver

nintendo switch dave the diver

Oyunun büyük bir bölümünde, su altında balık avlayarak ve hazineler arayarak geçirilen roguelike mızrak balıkçılığı keşfi yer alıyor. Bu kendi başına zaten eğlenceli, ancak bulduğunuz her şey daha sonra bir suşi restoranını desteklemek için kullanılabiliyor ve bir Diner Dash zaman yönetimi oyunu gibi işletiliyor. Bu, oyuna dalmanızı daha da eğlenceli kılan bir döngü yaratıyor ve büyüleyici grafikler, sanat ve karakterler, oyunu daha da oynanabilir kılıyor.

Metroid Prime Remastered

nintendo switch metroid prime remastered

Metroid Prime Remastered, zaten harika olan bir oyunun mükemmel bir versiyonu. Retro Studios’un parlak GameCube başlığında bulunan her şey bu Nintendo Switch güncellemesinde yer alıyor, ancak iyileştirilmiş grafikler ve çift çubuk kontrol şeması gibi eklemeler de mevcut. Metroid Prime 4 hakkında herhangi bir somut haber beklerken, bu Remastered versiyonu oyunu yeniden keşfetmek için mükemmel bir yol sunuyor.

Advance Wars 1 + 2 Re-Boot Camp

nintendo switch advance wars

Advance Wars 1 + 2 Re-Boot Camp, orijinal Game Boy Advance oyunlarını paketleyip, modern gün iyileştirmeleri ile süslüyor. Haritalar masa oyunlarını andıran şekilde önemli grafik güncellemeleri aldı ve Nintendo, harita tasarımcısı gibi özellikler ve çevrimiçi çok oyunculu oyun oynama yeteneği ekledi.

Super Mario RPG

nintendo switch super mario rpg

İçlerinden en iyi remakes olarak anılan Super Mario RPG, Super NES klasiği olan Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars’ın grafiklerini ve müziklerini güncelliyor, ancak orijinal oyunun büyüsünü koruyor; Mario hala biraz garip gözüküyor,evet, zamanında düşmanlarınızla savaşıyorsunuz ve Nintendo’nun en tuhaf karakterlerinden bazılarıyla tanışıyorsunuz. Güncellenen müzik de kulağa hoş geliyor.

Vampire Survivors

nintendo switch vampire survivors

Bağımsız aksiyon roguelike oyunu Vampire Survivors, 2022’nin en büyük sürprizlerinden biriydi (teknik olarak 2021’de çıksa da) ve şimdi Nintendo Switch’te ve çok oyunculu mod ile oynanabilir durumda. PC versiyonundaki her şey, devasa karakter sayısı ve iki ücretli genişleme dahil Switch versiyonuna aktarıldı ve çok oyunculu oyun çok eğlenceli. Geliştirici Poncle, oyunu daha oynanabilir kılmak için çalışmalar yapıyor ve Vampire Survivors, para karşılığında size birçok canavar öldürme aksiyonu sunuyor.

Super Mario Bros. Wonder

nintendo switch super mario bros wonder

Yeni 2D Super Mario platform oyunu, keşfetmek için neredeyse tamamen muhteşem ve yaratıcı seviyelerle dolu. Wonder Seeds’leri bulmayı ve onların işleri nasıl şaşırtıcı şekillerde değiştireceğini görmeyi seveceksiniz. Ayrıca çevrimiçi çok oyunculu mod gerçekten diğer insanlarla oynuyormuşsunuz gibi hissettiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER