Eğlence

Yuzu ile Nintendo Switch oyunlarını Android telefonlarda oynamak mümkün

nintendo switch yuzu

Android uzun süredir emülatör uygulamalarının evi konumunda. Ancak bu emülatörlerin geliştirme ve yayınlama süreci, pek çok emülatörün fişinin çekilmesiyle sonuçlanan yasal sorunlar barındırıyor. Artık üretimde olmayan konsollar için emülatör geliştirmek sorunsuz olsa da, modern konsollar için hazırlanan emülatörler üreticilerin gazabına uğrayabiliyor. Nintendo Switch emülatörü Skyline’ın kapanması bu durumun en güncel örneği olsa da, Skyline’ın alternatifinin ortaya çıkması da fazla zaman almadı.

Androi kullanıcılarının karşısına çıkan yeni Android emülatörü Yuzu adını taşıyor. Yuzu’yu indirmek ücretsiz olsa da, özellikleri önceden test etmek isteyenler Erken Erişim versiyonunu satın alabiliyor. Geliştirme süreci açık kaynaklı olduğu için GitHub sayfasında tamamlanmış kaynak kodunu aramak mümkün. Ancak emülatör Android’de herkesin erişimine açıldığı için bazı sorunlar söz konusu.

Yuzu web sitesinde telefonlarda beklenen performansın ayrıntılı bir dökümü bulunuyor. En iyi Android oyun telefonlarından kullanıcıların sorun yaşaması beklenmiyor. Ancak Yuzu’nun internet sitesinde “öte yandan normal bir Samsung Galaxy S23, saniyeler içinde 90 ° C’ye tırmanan bir kaynama makinesidir” ifadesinin yer alması dikkat çekiyor. Oyun telefonlarında soğutma konusuna ayrıca önem verildiği için daha güvenli bir deneyim vadetmelerine şaşırmamak gerekiyor.

Nintendo Switch emülatörü için en az 8 GB RAM gerekiyor

Nintendo Switch emülatörünü kullanırken göz önünde tutulması gereken tek kriter telefonun sıcaklığı değil. Emülatör için telefonda en az 8 GB RAM olması öneriliyor. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom gibi en yoğun Switch oyunları için 12 GB’a ihtiyaç duyuluyor. Yuzu emülatörde test edilen her oyunun ve bilinen sorunların bir listesini de sunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER