Teknoloji

Nintendo Switch daha uzun pil ömrü ile güncellendi

nintendo switch

Nintendo Switch oyun konsolunun güncelleştirilmiş bir versiyonunu görücüye çıkardı. Yeni model iyileştirilmiş pil ömrü vadediyor.

Yeni Switch modeli iki saat ek pil ömrü sağlayacak. Böylelikle tahmini kullanım süresi 4.5 ila 9 saat arasına çıkacak. Mevcut Nintendo Switch’in tahmini pil ömrü 2.5 ila 6.5 saat arasında değişiyor.

Nintendo’nun Switch ürün sayfasında şirketin bu iyileştirilmiş pil ömrüne nasıl eriştiği belirtilmiyor. Ancak yeni kullanılan yonga üstü sistem mimarisinin ve güncellenmiş belleğin bunda payı olduğu düşünülüyor. Geçen hafta sızan bir resmi belge de Nintendo’nun Switch’te değişiklik yapmayı planladığını ortaya koymuştu.

Yeni model HAC-001(-01) adını taşıyor ve çok yakında yurt dışındaki mağazalarda satışa çıkması bekleniyor. Kullanıcıların en iyi pil ömrünü sunan yenilenmiş modeli satın aldıklarından emin olmaları için XKW ile başlayan seri numaralarını kontrol etmeleri gerekiyor.

Nintendo’nun yenilediği Switch, şirketin daha küçük boyutlu ve ucuz Switch Lite modelini tanıtmasından sadece bir hafta sonra geldi. Switch Lite biraz daha taşınabilir oyun konsolu havasına sahip. 5.5 inç dokunmatik ekran, 3 ila 7 saat arası pil ömrü gibi özellikler barındırıyor. Ayrıca oyun kumandaları da konsoldan ayrılmıyor, sabitlenmiş biçimde geliyor.

Nintendo Switch Lite, 20 Eylül’de 199 dolarlık fiyat etiketiyle yurt dışında satışa çıkıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER