Teknoloji

Nintendo Switch’e gayriresmi Android desteği

nintendo switch android

XDA Developers ekibi, Nintendo Switch üzerinde Android işletim sistemini çalıştırmayı başardı. Ekibin açıkladığı yöntem sayesinde Switch, Joycon kumandayla desteklenen küçük bir Android tablete dönüşüyor.

Switch, Android’in eklenmesi sayesinde web’de dolaşılabilen, Android oyun ve uygulamalarının yüklenebildiği bir tablet hâline geliyor. Bütün bu işlemin SD kart üzerinden yapılabilmesi ise sürecin en iyi yönü olarak öne çıkıyor. Böylelikle Nintendo Switch, “taşınabilir oyun konsolu” kimliğini de muhafaza etmeyi başarıyor.

Switch kullanıcıları, standart Android uygulamalarının yanı sıra Nvidia Shield için hazırlanan yerel uygulamaları da çalıştırabilecek. GeForce Now da XDA Developers’ın yöntemiyle desteklenen uygulamalar arasında bulunuyor. Bütün bunlar Switch üzerinde daha fazla sayıda oyunu oynayabilmenin mümkün olduğu anlamına geliyor. Bunun oyuncular için iyi bir şey olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Nintendo Switch Android deneyimini tamamen sorunsuz sunmuyor

Bu süreçte Nintendo Switch, LineageOS 15.1, yani Android 8.1’i çalıştırıyor. Ancak uygulanan bu yöntem de bazı sorunları beraberinde getiriyor. Pil ömrünü zayıflatan yöntem, otomatik döndürme ve dokunmatik ekran gibi özellikler konusunda da bazı sorunlar oluşturabiliyor.

Yine de, Nintendo Switch sahipleri için Android dopinginin heyecan verici bir ekleme olduğu söylenebilir. Switch’te Android’i çalıştırmak için gerekli işlemler ise XDA Developers forumunda anlatılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER