Teknoloji

Nintendo Switch’in 64 GB oyun kartuşlarının çıkışı 2019’a kaldı

nintendo switch en iyi oyunlar

nintendo switchNintendo’nun 64 GB kapasiteli Nintendo Switch kartuşlarını diğer oyun yapımcılarına dağıtmayı 2019’a ertelediği söyleniyor. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre; şirketten resmi bir açıklama gelmese de, konuyu yakından takip eden kaynaklar durumu doğruluyor. Nintendo’nun söz konusu kartuşları 2018’in ikinci yarısında diğer oyun yapımcılarına ulaştırmayı planladığı, ancak teknik sorunlar nedeniyle bu tarihi ileriye attığı söyleniyor.

Habere göre, Nintendo’nun erteleme kararı geliştiriciler tarafından üzüntüyle karşılandı. Özellikle ABD’deki bazı geliştiricilerin “yoğun veri ihtiyacı” olan oyunları için 64 GB kapasiteli kartuşları dört gözle beklediği ifade edildi. Yaşanan gecikme nedeniyle bazı geliştiricilerin oyunlarının çıkışını ertelediği de haberde belirtilen noktalar arasında yer alıyor.

Hâli hazırda Switch oyunları için maksimum kartuş kapasitesi 32 GB. PlayStation 4 ve Xbox One’da ise 50 GB kapasiteli Blu-ray diskleri kullanılıyor. Switch’in dahili depolama alanı 32 GB olsa da, microSD kart desteğiyle bu alanı genişletmek mümkün oluyor. Doom gibi oyunlarda ise tüm oyun kartuşa sığdırılamadığı için bazı içerikler internetten indiriliyor. Örneğin, The Legend of Zelda: Breath of the Wild için Switch’e 13,4 GB büyüklüğünde ekstra dosya indirmek gerekiyor. Kartuş kapasitesinin büyümesi, hrm ekstra indirme işlemine hem de ekstra depolama alanına olan ihtiyacı ortadan kaldırabilir.

Nintendo Switch için Western Digital ile birlikte özel microSD kartları hazırlıyor

Nintendo Switch için Western Digital ile birlikte SanDisk markası taşıyan özel microSD kartları hazırlıyor. Bu kartlarda kullanıcılara 64 ve 128 GB kapasite seçeneği sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER