Oyun

Nintendo Switch 2 satışları yüzde 37,4 düştü, oyun satışları büyüdü

Nintendo’nun altı aylık sonuçlarında Switch 2 donanım satışları geriledi, oyun satışları arttı. Şirket 16,5 milyon adetlik yıllık hedefini korudu.
Nintendo Switch 2 satışları yüzde 37,4 düştü, oyun satışları büyüdü

Nintendo, 1 Nisan ile 30 Eylül 2026 arasındaki altı ayda 6,49 milyon Switch 2 sattı. Şirketin 5 Kasım’da açıkladığı sonuçlara göre bu sayı, geçen yılın aynı dönemindeki 10,36 milyon adedin yüzde 37,4 altında kaldı. Buna karşılık Switch 2 oyun satışları yüzde 18,8 artarak 24,49 milyona ulaştı. Böylece donanım ve oyun tarafında farklı yönlere giden bir tablo ortaya çıktı.

Nintendo’nun resmî mali sonuç sunumu, ilk çeyrekte 3,82 milyon, ikinci çeyrekte ise 2,67 milyon Switch 2 satıldığını gösteriyor. Şirket, yeni oyunların kullanıcıların konsolu benimsemesini desteklemeyi sürdürdüğünü belirtiyor.

Satış rakamı kasadan geçen konsollarla sınırlı değil

Rapordaki sayılar, Nintendo’nun “sell-in” adını verdiği ölçümü temel alıyor. Buna iş ortaklarına yapılan satışlar ile şirketin kendi internet sitelerinden tüketicilere doğrudan satışları birlikte giriyor. Dolayısıyla 6,49 milyonluk rakamı yalnızca mağazalarda son kullanıcılara satılan konsol sayısı olarak okumamak gerekiyor.

Bir başka ayrıntı da karşılaştırma dönemi. Switch 2, Haziran 2025’te piyasaya çıktı ve geçen yılın aynı altı aylık dilimi konsolun ilk satış aylarını kapsadı. Bu nedenle yıllık düşüş, tek başına fiyat değişikliklerinin talep üzerindeki etkisini ölçmüyor. Lansman döneminin oluşturduğu yüksek karşılaştırma tabanı da değerlendirmeye giriyor.

Nintendo’nun toplam geliri yüzde 12,1 düşüşle 966 milyar yene gerilerken net kârı yüzde 11 artışla 220,9 milyar yene çıktı. Şirket, güçlü oyun satışlarının yanında ABD tarifeleri için alınan iadelerin de maliyetleri azalttığını açıklıyor. Donanım adedindeki düşüşün şirketin bütün iş kollarında aynı sonucu üretmediği görülüyor.

Nintendo, Mart 2027’de bitecek mali yıl için 16,5 milyon Switch 2 satış hedefini korudu. Bu bir beklenti; gerçekleşmiş satış değil. Altı aylık sonuçlarla birlikte bakıldığında yılın kalan bölümünde yaklaşık 10 milyon adet daha satış gerekiyor.

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl