EğlenceManşetler

Nintendo Switch 2, 2025’in nisan ayından önce duyurulacak

nintendo switch 2

Nintendo, mali yılının sonuna ait finans raporunu paylaşırken, uzun süredir beklenen Switch 2 duyurusunu da yaptı. Şirket, yeni konsolunun 2025’in nisan ayından önce tanıtılacağını açıkladı.

Nintendo Başkanı Shuntaro Furukawa, yeni nesil Switch konsolun bu mali yıl içinde tanıtılacağını belirtti. Japon oyun devinin mevcut mali yılı 31 Mart 2025 itibarıyla sona erecek. Bu da daha önce çıkan ve 2025’in ilk çeyreğini işaret eden söylentilerle örtüşüyor.

Furukawa, Switch 2 hakkında şu ifadeleri kullandı: “Bu mali yıl içinde Nintendo Switch’in halefi hakkında bir duyuru yapacağız. Mart 2015’te Nintendo Switch’in varlığını duyurduğumuzdan bu yana dokuz yıldan fazla zaman geçmiş olacak. 2024’ün ikinci yarısına yönelik Nintendo Switch yazılım serisiyle ilgili olarak bu Haziran ayında bir Nintendo Direct düzenleyeceğiz, ancak lütfen şunu unutmayın: Bu sunum sırasında Nintendo Switch’in halefinden bahsedilmeyecek.”

Nintendo Switch 2 öncesinde mevcut Switch satışlarında düşüş bekleniyor

Bu arada Nintendo’nun tahmini, Switch konsolu satışlarında beklenen bir yavaşlamaya işaret ediyor. Bir önceki mali yılda satılan 15.7 milyon adede kıyasla bu yıl 13.5 milyon Switch konsolu satılması öngörülüyor. Önümüzdeki yıl net karının da yüzde 39 oranında düşmesi ve gelirde de yüzde 19’luk bir düşüş yaşanması bekleniyor.

Ancak Nintendo, mevcut nesil Switch konsollarından vazgeçmiş değil. Şirket, “sadece her eve bir sistem değil, her eve birden fazla, hatta her kişi için bir sistem koymaya çalışacağını” açıkladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER