Teknoloji

Nintendo dokuz ayda 10 milyondan fazla Switch sattı

nintendo switch

nintendo switchNintendo Switch satışlarındaki güçlü performans devam ediyor. Japon oyun devinden yapılan son açıklamada, konsolun çıkışından bu yana geçen dokuz aylık süreçte dünya genelinde 10 milyon satış rakamının aşıldığı belirtildi. Nintendo’dan eylül ayının sonu itibarıyla yapılan açıklamada, satılan toplam Switch sayısının 7.63 milyon olduğu ifade edilmişti.

ABD’de 300 dolar karşılığında satılan Switch, geçtiğimiz ilkbaharda piyasaya sürülmüştü. Nintendo, 2018’in mart ayı ile birlikte sona erecek mali yılı içinde toplamda 14 milyon Switch satmayı öngörüyor. Şirketin bu döneme dair öncelikli hedefi 10 milyon Switch satabilmekti. Ancak güçlü satış performansı, ekim ayı itibarıyla bu beklentiyi de yukarıya çekti.

Nintendo’nun bir önceki oyun konsolu Wii U, 5 yıldan biraz daha uzun süre macerası boyunca toplamda 13.6 milyon satış rakamına ulaşmıştı. Switch bu rakamı 1 yılda aşma yolunda oldukça emin adımlarla ilerliyor.

Nintendo’nun en başarılı konsolu konumundaki Wii’yi geçmek için ise Switch’in önünde uzun bir yol bulunuyor. Wii, piyasada olduğu süre boyunca 100 milyon satış rakamını geçmeyi başarmıştı. Variety’ye konuşan Nintendo’nun Amerika başkanı Reggie Fils-Aime, Switch’in yıl sonu satışlarının iyi gitmesi durumunda Wii’nin ilk yıl performansını geride bırakmasının mümkün olduğunu belirtti.

Fils-Aime, Switch’in başarısında melez tasarımının önemli bir rol oynadığını dile getirdi. Melez tasarımı sayesinde Switch’i hem evde TV karşısında hem de hareket halindeyken oynamak mümkün oluyor. Super Mario Odyssey, Mario Kart 8 Deluxe ve The Legend of Zelda: Breath of the Wild gibi popüler oyunlar da Switch’in güçlü satış performansına katkıda bulundu. Bu üç oyun, Switch sahiplerinin yüzde 50’sinden fazlası tarafından satın alındı. Fils-Aime de bu oyunların konsol satışlarına olumlu etkisine dikkat çekti.

Nintendo Switch 2018’de bu ivmeyi koruyabilecek mi?

Nintendo Switch için 2018 bu ivmenin korunabilmesi adına önemli bir yıl olacak gibi görünüyor. Nintendo bu grafiği sürdürmek için Kirby Star Allies ve Bayonetta 2 gibi oyunları oyuncuların karşısına çıkaracak. Bu oyunlara Wolfenstein II: The New Colossus, Mega Man 11 ve Shovel Knight: King of Cards gibi üçüncü taraf oyunlar da eklenecek. Bu oyunların Mario ve Zelda oyunları kadar güçlü bir etki yaratmasına ise pek ihtimal verilmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER