Teknoloji

Nintendo NX Wii ve Wii U’dan çok daha farklı bir yerde duracak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nintendo-logo-170315

Nintendo NX kod adıyla anılan yeni nesil oyun konsolu konusunda sessiz kalmayı sürdürüyor. Şirketin bu konudaki detayları 2016’yla birlikte gün yüzüne çıkarması bekleniyor. Ancak bu bazı ipuçlarının paylaşılmadığı anlamına gelmiyor. Geçtiğimiz eylül ayında Nintendo’nun başkanlık görevini üstlenen Tatsumi Kimishima, NX’in Wii U gibi Wii üstüne kurulu bir konsol olmayacağını söyledi. Time’a konuşan Kimishima, Nintendo NX’in kendine özgü ve farklı bir yerde duracağını belirtti. Japon şirketinin başkanı, müşteri tabanlarına hitap edecek bir şey yapabilmeleri için bu konsollardan uzaklaşmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Nintendo NX melez bir cihaz olabilir

Daha önceki haberlerde, Nintendo NX’in bir tür konsol ve mobil cihaz melezi olabileceği belirtilmişti. Cihazdaki mobil birimin konsoldan bağımsız biçimde kullanılabileceği de, konuşulanlar arasında yer alıyor. Nintendo’nun yeni oyun konsolunun PlayStation ve Xbox ile daha iyi rekabet edebilmek adına Wii U’ya kıyasla çok daha güçlü olması bekleniyor. Oyun yapımcıları şimdiden NX üstünde çalışmaya başlasa da, Nintendo yeni konsoluna ilişikin daha kapsamlı bilgileri 2016 ile birlikte paylaşmaya başlayacak.

Japon oyun devi, konsol hazırlıklarının yanı sıra, mobil oyun pazarına girişi için de çalışmalarını sürdürüyor. Şirketin yayınlayacağı ilk mobil oyun Miitomo adını taşıyacak ve ücretsiz olarak indirilebilecek.

NX isminin özel bir anlam taşımadığını belirten Nintendo Başkanı Kimishima, bu ismin nereden geldiğini bilmediğini dile getirdi. Kimishima, bir süre önce hayata veda eden eski Nintendo Başkanı Satoru Iwata’nın “NX” ismini neden seçtiğini söyleyeme şansını bulamadığını dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER