Teknoloji

Nintendo NX PC ve PS4 ile birlikte çalışabilir

nintendo nx

Nintendo’nun NX olarak anılan yeni bir konsolun üstünde çalıştığı uzun süredir biliniyor. Ancak konsola dair gün yüzüne çıkan detayların sayısı şu an için oldukça az. Şirket, bir süredir DeNA ile işbirliği yapıyor. Dolayısıyla Nintendo NX’in bir tür mobil/konsol melezi olması ihtimaller arasında sayılıyor. Ortaya çıkan yeni bir iddia ise akıllara daha fazla soru getiriyor.

Nintendo’dan henüz konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmediği için dillendirilen haberlere biraz daha mesafeli yaklaşmak gerekiyor. The Wall Street Journal yöneticisi Takashi Mochizuki tarafından atılan bir tweete göre; Nintendo NX hem akıllı telefonlar hem PC hem de PlayStation 4 gibi konsollarla uyumlu olarak çalışabilecek.

Takashi Mochizuki’nin tweetleri akıllara çok sayıda soru getiriyor. Örneğin, konsolun bahsi geçen diğer cihazlarla nasıl çalışacağı akıllara gelen ilk soru oluyor. NX’i çalıştırmak için PC, konsol veya akıllı telefona sürekli ihtiyaç duyulup duyulmayacağı merak ediliyor. NX için hazırlanan oyunların diğer cihazlarda da çalışabilecek yapıda olması ihtimaller arasında bulunuyor. Japon oyun devi, DeNA işbirliğiyle mobil oyun geliştireceğini daha önce açıklamıştı. Dolayısıyla şirketin yeni oyun konsolunda da mobil cihazları değerlendirmeye alması duyanları pek şaşırtmayacaktır. Nintendo’nun hazırladığı ilk mobil oyunlar 2016 içinde oyun severlerle buluşacak.

Nintendo’nun yeni konsoluna dair daha kapsamlı detayı önümüzdeki haziran ayında gerçekleştirilecek E3 oyun fuarı kapsamında açıklaması muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER