Teknoloji

Nintendo NX sonunda gözler önüne çıkıyor

nintendo e3 2023

nintendo nxNintendo uzun süredir “yeni nesil oyun konsolu” olarak nitelediği NX hakkında konuşsa da, cihaza dair önemli detayları vermekten kaçınmıştı. Ancak şirket sonunda daha fazla bilgi paylaşmaya hazır gözüküyor. Yapılan açıklamada Nintendo NX ile ilgili detaylar içeren bir fragmanın 20 Ekim günü Türkiye saatiyle 19:00 itibarıyla yayınlanacağı duyuruldu.

Üç dakika uzunluğunda olacağı açıklanan fragman, NX ile ilgili tüm sorulara yanıt vermeyecek. Şirket fragmanı “Platforma dair bilgilerin paylaşacağı bir ön duyuru” şeklinde niteliyor. Bu sayede insanların platform ile ilgili bir ilk izlenim edinmeleri mümkün olacak.

Nintendo NX mart ayında satışa sunulacak

Nintendo NX mart ayından itibaren oyun severlerle buluşacak. Dolayısıyla şirketin önünde kalan zamanın oldukça kısaldığı söylenebilir. Ancak fragmanın yayınlanmasıyla birlikte en azından Nintendo’nun yeni konsolunda neler sunacağı konusunda bazı somut fikirler edinmek mümkün olacak. Sistemin hibrit bir taşınabilir oyun konsolu formatında olması ve farklı yollarla TV’lere bağlanması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER