Teknoloji

Nintendo’nun yeni konsolu Android işletim sistemiyle birlikte gelebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nintendo-android-010615

Nintendo’nun ”NX” kod adıyla anılan yeni nesil konsoluna ilişkin detaylar henüz oldukça kısıtlı durumda. Bu durumdan oldukça memnun gözüken Nintendo, 2016’ya kadar yeni detay açıklamayacağını daha önce duyurmuştu. Ancak şirketin bu yaklaşımı, yeni nesil oyun konsoluyla ilgili dedikoduların ortaya çıkmasına engel olmuyor. Japon ekonomi gazetesi Nikkei’de yer alan habere göre, Nintendo’nun yeni oyun konsolu Android işletim sistemiyle birlikte gelebilir. Şirket bu konuda henüz nihai bir karar vermemiş olsa da, Android ile yazılımcıları tavlayabileceği düşünülüyor.

Nintendo’nun işletim sistemi olarak Android’i seçmesi durumunda yazılımcıların NX için uygulama ve oyun geliştirme sürecinin hızlanacağını söylemek yanlış olmayacaktır. Android’in açık yapısı ve yazılımcıların platforma olan aşinalığı da bu süreci hızlandıracak etkenler arasında sayılıyor.

Nintendo NX’in Wii U veya 3DS’in yerini alıp almayacağı henüz belirsizliğini koruyor. Nintendo’nun kendi cihazlarını ve işletim sistemlerini tasarlama konusunda uzun bir geçmişi bulunsa da, Wii U ve 3DS işletim sistemi unsurlarının yavaşlığı nedeniyle tepki çekmişti. İşletim sistemi olarak Android’in tercih edildiği takdirde, Nintendo’nun oyunlara odaklanma konusunda daha fazla zaman sahip olacağı belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER