EğlenceTeknoloji

Nintendo Next Level Games’i satın alacak

next level games

Oyun dünyasının en büyük aktörlerinden biri olan Nintendo cephesinde önemli bir gelişme yaşandı. Bünyesinde yer alan birinci parti oyun firmalarının sayısını artırmayı hedefleyen ve bu doğrultuda çalışmalar yapan Nintendo, uzun süredir bir arada çalıştığı Next Level Games‘i satın alacağını duyurdu. Kanada merkezli video oyun geliştiricisi Next Level Games, Luigi’s Mansion serisinin ikinci ve üçüncü oyununu geliştiren firma olarak adını duyurmuştu. Next Level Games, bunun haricinde 18 Kasım 2005 tarihinde piyasaya sürülen Super Mario Strikers adlı yapımın da geliştiriciliğini üstlenmişti.

Geçen yıl Microsoft’un Zenimax Media’yı satın alması, 2020 yılına damgasını vurmuştu. 2021 yılı da bu bakımdan, pek sürpriz olmasa da, oyun dünyasındaki en aktif aktörlerden birinin satın alma haberiyle başladı. Ekim 2002’den bu yana aktif olarak oyun dünyasında yerini alan Next Level Games, artık Nintendo çatısı altında yerini alacak.

Nintendo ve Next Level Games arasındaki anlaşmanın gerçekleşeceği tarih

Nintendo, Next Level Games’i satın alacağı duyurusunu resmi sitesi üzerinden yaptı. Resmi sitede paylaşılan rapora göre anlaşma, 1 Mart 2021 itibarinde resmiyete kavuşacak. Dolayısıyla 1 Mart 2021 tarihi itibarıyla Next Level Games’in, tamamen Nintendo bünyesine katılacağını söyleyebiliriz. 15 yıldan fazladır birlikte çalışan iki firma arasındaki ilişki, ilk olarak Super Mario Strikers yapımı ile başlamıştı. Ortaya konan başarının ardından, daha sonraki süreçte Mario Strikers Charged, Punch-Out, Luigi’s Mansion: Dark Moon, Metroid Prime: Federation Force gibi önemli oyunlara imza atıldı. Bu ikilinin oyun dünyasına kazandırdığı son yapım, 31 Ekim 2019 tarihinde piyasaya sunulan Luigi’s Mansion 3 olmuştu.

Görüldüğü gibi Nintendo, zaten Next Level Games ile uzun süredir iyi ilişkiler içindeydi. Bu başarılı iş ilişkisi, beraberinde birçok kaliteli yapımı da oyun dünyasına kazandırdı. Ancak bu satın alım anlaşmasının asıl gerekçesi, iki tarafın da gelecekte yapılacak ortak çalışmaların daha verimli ve hızlı gerçekleşeceğini düşünüyor olmaları. Bu anlaşmanın, son derece başarılı giden bu ortaklığı nasıl etkileyeceği ve gelecekte ne gibi yapımlara imza atılacağı ise merak konusu.

İLGİLİ HABERLER