Eğlence

Nintendo Network’ün resmi duyurusu yapıldı, Wii U ile kişisel hesaplar sunulacak

Nintendo’nun üçüncü mâli çeyrek finansal sonuçları Nintendo Network adı verilen yeni platformun varlığını ortaya çıkarmıştı. Şirketin başkanı Satoru Iwata bu yeni ağın kullanıcılara birbirleri arasında iletişim sağlama ve birbirlerine meydan okuma fırsatı sunacağını belirtti. Ayrıca bu platform üzerinden dijital içerik satışı da gerçekleştirilecek. Ayrıca Wii U kullanıcıları için de  kişisel hesaplar sunulacak.

Iwata, Nintendo Network’ün şirketin indirilmiş içerikleri içerik indiren kişi yerine Nintendo donanımına bağlayan yaklaşımını sonlandıracağını da kabul etti. Yeni getirilen yapı sadece eklenti niteliğindeki içeriklerin değil indirilebilir oyunların dağıtımını da kapsayacak. Iwata, söz konusu konseptin Nintendo 3DS‘in tasarımına yerleştirilmiş olduğunu ve gerekli olan altyapıya çoktan sahip olduklarını vurguladı. Aynı altyapının Wii U için de hazırlanacağının işaretini verdi. Ne var ki, söz konusu altyapının ne zaman faaliyete geçeceği konusunda net bir karar verilmiş değil.

Iwata, Mario Kart 7’nin yakında çıkacak Theatrythm Final Fantasy versiyonunda yer alacak topluluk oluşturma özelliklerinin ve indirilebilir içerik tekliflerinin Nintendo Network’ün mevcut Nintendo Wi-Fi bağlantı servislerinden ne kadar farklı olduğunu görmek için iyi bir fırsat olacağını dile getirdi.

İlgili – Nintendo

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER