Teknoloji

Nintendo NES Classic’e yeni oyun eklemek mümkün görünmüyor

nintendo nes classicNintendo NES Classic, özünde Nintendo tarafından onaylanmış bir 30 adet ROM barındıran bir NES emülatörü olarak nitelenebilir. Cihazı Raspberry Pi üzerinde Linux çalıştıranların geliştirdiği konsepte fazlasıyla benzer olarak nitelemek mümkün. Konsept açısından aradaki temel fark ise NES Classic’in yasal bakımdan görece daha az sorgulanabilir olmasından kaynaklanıyor.

Aradaki farklar burada sona eriyor gibi görünüyor. GameSpot sitesinden Peter Brown’ın yaptığı parçalara ayırma işlemi, Nintendo’nun retro emülatörünü hazırlarken standart yöntemlerden pek uzaklaşmadığını gösteriyor.

NES Classic’in içinde 256 MB RAM ve 512 MB flaş depolama alanı barındıran dört çekirdekli Linux bilgisayar bulunuyor. Kısacası standart bir devre levhasının biraz özelleştirildiği söylenebilir. Büyük ölçekli bir konsol üreticisinin bile emülatör geliştirmek için standart yollardan uzaklaşmaması, bazı alışılmış yöntemlerin değerini bir kez daha gözler önüne seriyor.

NES Classic’in açık yazılımından faydalanarak daha fazla oyun eklemek isteyenleri ise bir sürpriz bekliyor. Emülatör açıldığında flaş belleğin ana karta lehimlendiği görülüyor. Bu da cihaza mevcut 30 oyununun dışında yeni bir oyun eklenmesini engelliyor.

Nintendo NES Classic 1980’lerin en iyi 30 oyununu çalıştırmak için yeterli performansı sergiliyor

NES Classic’in özellikleri, günümüzün modern konsol ve bilgisayarlarının yanında düşük kalsa da, halen 1980’lerin en iyi 30 oyununu çalıştırmak için yeterli performansı sergiliyor.

İLGİLİ HABERLER