Eğlence

Nintendo mobil stratejisini oyunlar olmadan uygulamaya devam ediyor

nintendo-line-cikartma-300915

Nintendo, ayağını mobil oyun alanının sularına yavaş yavaş da olsa daldırmaya devam ediyor. Bu ay içinde artırılmış gerçeklik oyunu Pokemon Go’nun duyurusunu yapan şirket, DeNA ile birlikte hazırladığı ilk mobil oyunu da bu yıl içinde piyasaya sürecek. Nintendo’nun mobil oyunlarla konsollarının yaralarını sarması muhtemel gözükse de, şirketin önünde mobil alanında para kazanmak için bir seçenek daha bulunuyor. Bu yol ise, kulağa ilginç gelse de, sanal çıkartmalar.

Ülkemizde de önemli sayıda kullanıcısı bulunan mesajlaşma servisi Line, Japonya’da oldukça popüler. Servisin sunduğu geniş ve renkli çıkartma kütüphanesi, rakip mesajlaşma servisleriyle rekabetinde önemli bir avantaj sağlıyor. Bu geniş kütüphaneye son olarak eklenenler ise Microsoft çıkartmaları oldu.

Line’ın Nintendo oyunlarına ait çıkartmalarının dağıtımı paketler halinde ve kademeli olarak gerçekleştiriliyor. Yayınlanan ilk paket, Animal Crossing karakterlerini barındırıyor. Şu an için Japonya dışına çıkmayan ikinci paketteyse Wii U için yayınlanan Splatoon’un karakterlerini görmek mümkün oluyor.

Bu tarz açılımlar Nintendo için büyük önem taşıyor. Wii U şirkete hedeflediği başarıyı getirmese de, Nintendo’nun elindeki karakter havuzu neredeyse Disney’inkiyle yarışacak seviyede yer alıyor. Dolayısıyla bu karakterlerin lisanslanması Nintendo için önemli bir gelir kapısına dönüşebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER