EğlenceTeknoloji

Nintendo mobil oyunlar sayesinde kasasını doldurdu

mario kart tour nintendo mobil oyun

Nintendo, iOS ve Android platformlarında yayınladığı mobil oyunlar sayesinde kasasını doldurmayı başardı. Araştırma şirketi SensorTower’ın verilerine göre, şirketin mobil oyunlar sayesinde kasasına koyduğu para 1 milyar doları geçti. Bu önemli başarıda en büyük pay sahibi ise tek başına 656 milyon dolar kazanan Fire Emblem Heroes oldu.

Fire Emblem Heroes’da oyuncular farklı yeteneklere, istatistiklere ve eşyalara sahip yeni karakterler edinebilmek için oyun içi unsurlarını harcayabiliyor. Fortnite gibi oyunlarda yeni karakter kostümleri doğrudan satın alınırken veya Savaş Bileti aracılığıyla kazanılırken, Fire Emblem Heroes’da bu dağıtım rastgele yapılıyor. Oyuncular çok istedikleri bir karaktere ilk denemelerinde veya yüzlerce lira harcadıktan sonra ulaşabiliyor.

Oyunun geliştiricisi Intelligent Systems, Fire Emblem Heroes’a düzenli olarak yeni ve güçlü karakterler ekliyor. Bazıları belli dönemlere ve etkinliklere özel olarak sunulan karakterler sayesinde gelir akışı sürekli canlı tutuluyor.

Bunun Nintendo’nun mobil oyun alanındaki ilk deneyimi olan Super Mario Run‘dakinden farklı bir yaklaşım olduğunu söylemek gerekiyor. Oyunculara özellikle mobil cihazlar için ayarlanmış bir mobil deneyim vadeden oyun, klasik Mario oyunlarına pek benzemiyordu. Buna ek olarak, en baştan ücretli olarak sunulması da Super Mario Run’ın Fire Emblem Heroes ve en çok para kazandıran Animal Crossing: Pocket Camp’in gerisinde kalmasına sebep olmuştu. Super Mario Run, 200 milyonun üstünde bir indirme sayısına ulaşmış olmasına rağmen, Nintendo tarafından “hayal kırıklığı” olarak nitelenmişti.

Nintendo mobil oyun pazarındaki başarısını Mario Kart Tour ile sürdrüyor

Nintendo’nun en yeni mobil oyunu olan Mario Kart Tour da Fire Emblem Heroes’un izinden gidiyor. Popüler bir oyunu mobil cihazlara uyarlama konusunda artık tecrübe kazanmış gibi görünen Nintendo; keyifli oyun deneyimi sunarken, yeni oyun içi satın alma unsurlarıyla da gelir akışını canlı tutmayı başarıyor.

Bu formülün başarısını gösteren somut veriler de mevcut. 2019’da iOS platformunda en çok indirilen oyun olan Mario Kart Tour, gelir bakımından şimdiden Super Mario Run’ı geride bırakmış durumda. Mario Kart Tour, sadece birkaç ayda yakaladığı bu başarıyla Nintendo’nun mobil oyun pazarının kurallarını öğrendiğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER