Eğlence

Nintendo mobil oyun fikrine yanaşmıyor, bunun yerine akıllı telefonlara Mii uygulaması çıkaracak

nintendo-mii-140214

Nintendo telefonlar için Mii adında bir mobil uygulama üzerinde çalıştığını resmen duyurdu. Japonya’nın Nikkei Business Daily gazetesine konuşan Nintendo’nun başkanı Satoru Iwata, Nintendo oyunlarının telefon ve tablet versiyonlarını çıkarmaya karşı olduğunu kabul etti. Akıllı telefon ve tabletlere özel içeriklerin fiyatlarının düşmekte olduğunu, ancak bu kategoriye hâlâ temkinli yaklaştığını kaydetti. Nintendo bunun yerine Mii mobil uygulamasına odaklanacak.

Iwata tüketicilere Nintendo ürünlerinin farkına varacakları, insanların dikkatini Nintendo oyunlarına çekecek ürünler geliştirmeye niyetli olduklarını kaydetti. bununla birlikte oyuncuların Mii karakterlerini sosyal medyada da kullanmasının eğlenceli olabileceğini ekledi. Şu anda kullanıcılara bu imkanı sağlamak için bir uygulama geliştirdiklerini de ekledi.

Mii, Nintendo cihazlarında kullanılan dijital avatarlar olarak nitelendiriliyor. Oyuncular kendilerinin karikatür benzeri simgelerini Nintendo ekosisteminde oyun oynarken kullanıyorlar, bu Mii’ler onların kimlikleri niteliğini taşıyor. Eğer Wii üstünde bir Mii oluşturmak istiyorsanız, Mii Channel uygulamasını kullanmalısınız. Mii Maker uygulaması ise Wii U ve 3DS üstünde Mii oluşturmayı sağlıyor. Miiverse de Nintendo’nun Mii’ler için oluşturduğu sosyal ağ olarka nitelendiriliyor.

Nintendo’nun Mii mobil uygulaması şirketin mali yıl sonu sonuçlarını açıkladığı zamanlarda çıkarılacak. Uygulamanın ne gibi özelliklere sahip olacağı bilinmiyor, ancak Iwata oyuncuların Mii karakterlerini sosyal medya ağlarında simge olarak kullanmalarını eğlenceli bir fikir olarak nitelendiriyor.

Mii uygulaması Nintendo’nun ilk mobil uygulaması olmayacak. Şirket 2012 yılında iOS için Pokedex adında bir uygulama çıkarmıştı.

İLGİLİ HABERLER