Eğlence

Nintendo milyonlarca Amiibo figürü sattı

nintendo-amiibo-110614

Oyunlarını hazırlarken pazar dinamikleri yerine gönülden ilgiyle hareket eden Nintendo’yu bu tutkusu nedeniyle bir tür oyuncak üreticisi olarak nitelemek mümkün. Ancak şirket tarafından yapılan son duyuru, Nintendo’nun kelimenin tam anlamıyla bir “oyuncak üreticisi” olarak anılmasının önünü açıyor.

ABD’de Nintendo Wii U için Super Smash Bros.’un satış rakamını ikiye katlamayı başaran NFC destekli Amiibo mini figürleri, 2 milyonun üstünde bir satış rakamına ulaştı. Nintendo tarafından geçtiğimiz ay yapılan açıklamada Super Smash Bros. ve Amiibo satışlarının neredeyse aynı seviyede olduğu belirtilmişti.

Amiibo ile Nintendo, Activision’ın Skylander ve Disney’in Infinity ile gösterdiği başarıyı tekrarlamaya çalışıyor. Geniş video oyun karakterleri kadrosunun nimetlerinden faydalanan Nintendo, bu mini figürler ile Wii U oyunlarında yeni karakterlerin kilidinin açılmasını mümkün kılıyor.

Yeni Nintendo 3DS’te de NFC desteği bulunması sayesinde Amiibo’ların bu modelde de kullanılmasının önü açılıyor. Şirket eski ürünlerinde de Amiibo kullanılabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Nintendo Amiibo’ları ABD’de 12.99 dolar karşılığında satıyor. Kasım ayında gerçekleştirilen indirimin ardından şirket, gelen taleplere yetişmekte zorlanıyor. Şirket bir süre önce daha az popüler olan modellerin üretimini sonlandıracağını açıklamıştı. Amiibo’nun gösterdiği satış performansıyla şirkete milyonlarca dolar kazandırması ise Nintendo’nun kemik müşteri kitlesinin şirket için ne kadar değerli olduğunu gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER