EğlenceManşetler

Nintendo’nun ilk akıllı telefon ürünü ücretsiz oynanan Miitomo olacak

nintendo-miitomo-291015-2

Japonya’nın başkenti Tokyo’da yatırımcılarıyla bir araya gelen Nintendo, ilk akıllı telefon oyunu hakkında bazı bilgileri gün yüzüne çıkardı. Ücretsiz yayınlanacak oyun Miitomo adını taşıyacak. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, Miitomo’da oyuncular Mii avatarlarını kişiselleştirebilecek ve diğer oyuncular tarafından yapılan Mii’lerle iletişime geçebilecek. Oyunun nasıl oynanacağı henüz belirsizliğini korusa da, Miitomo’nun ücretsiz yayınlanacağı ve sadece karakter eklentileri için ödeme yapılacağı biliniyor.

Nintendo, akıllı telefonlar için oyun hazırlayacağını açıkladığında ilk oyununun çıkış tarihi olarak 2015’in sonunu işaret etmişti. Ancak şirketten yapılan son açıklamada, Miitomo’nun çıkışının önümüzdeki yılın mart ayına kaldığı belirtildi. Nintendo, Miitomo’yu yayınlamasının ardından Mart 2017’ye kadar dört akıllı telefon oyunu daha yayınlamayı planlıyor.

Satoru Iwata’nın vefatının ardından Nintendo’da başkanlık görevini üstlenen Tatsumi Kimishima, Miitomo’nun çıkışının oyunu daha iyi tanıtabilmek adına ertelendiğini belirtti. Şirket, Miitomo’nun tanıtım çalışmalarına yoğun geçen Noel dönemi sonrasında başlamayı planlıyor.

Yatırımcılarla buluşmada Nintendo’nun mobil girişimine dair başka detaylar da gün yüzüne çıktı. Şirketin mobil ve konsol oyunları arasında veri transferini sağlamak için bir bulut transfer sistemi kullanacağı açıklanırken, Miitomo’dan sonra yayınlanacak diğer mobil oyunların ücretli olacağı belirtildi. Şirkete mobil oyun planlarında Japonya orijinli bir diğer şirket DeNA eşlik ediyor.

İLGİLİ HABERLER