Teknoloji

Nintendo Mario filmi ve yeni Zelda oyunu sayesinde kâr rekoru kırdı

nintendo

Nintendo Mario filminin gişe başarısı ve Zelda serisinin en yeni oyununun yüksek satışları sayesinde 2024 mali yılının ilk çeyreğini kâr rekoruyla tamamladı. 185,44 milyar yen (35,07 milyar TL) kâr ve 461,34 milyar yen (86,33 milyar TL) gelir açıklayan şirket, 2020’nin ilk çeyreğine ait 144,7 milyar yen kâr rekorunu sollamış oldu.

Bu sayılarda yukarıda da belirttiğimiz gibi iki faktör büyük rol oynuyor. Super Mario Bros. Filmi’nin 26 Temmuz itibarıyla dünya genelindeki izleyici sayısı 168,10 milyon olurken, gişe hasılatı da 1,340 milyar dolara çıktı. Bunun bir video oyundan uyarlanan bir film için rekor olduğunu, animasyon filmler için de en yüksek ikinci meblağ olduğunu belirtmekte fayda var.

Buna ek olarak, mayıs ayında çıkan The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom’un satış sayısı da 18.51 milyon oldu. Mario Kart 8 Deluxe ise bu dönemi 1.67 milyon satış sayısıyla kapattı. Nintendo’dan yapılan açıklamada, Zelda’nın satışlarının şirketin ilk çeyrekteki birinci taraf oyun gelirlerinin neredeyse yarısına tekabül ettiği belirtildi.

Switch satışları da bir önceki yılın aynı dönemine göre arttı. Geçtiğimiz yıl 3.43 milyon Switch satan şirket, bu yıl 3.91 milyon Switch sattı. Bunların 2.83 milyonunun daha pahalı olan OLED model olduğu belirtildi. Bu artışta da Zelda etkisi olduğu söylenebilir. Zira oyuncuların yeni oyun için yeni konsol olduğu tahmin ediliyor. Nintendo mali yılın başlangıcı için belirlediği 15 milyon Switch satma hedefinin iddialı olduğunu belirtse de, mevcut tablo şirketin hedefine ulaşabileceğini gösteriyor.

Nintendo Switch satışlarında ivmeyi koruyamayabilir

Ancak şirketin bu ivmeyi korumasının da pek kolay olmadığını söylemek gerekiyor. Şirketin önümüzdeki dönemde çıkaracağı oyunlar arasında Super Mario Bros Wonder (20 Ekim), Dedektif Pikachu Geri Dönüyor (6 Ekim), WarioWare: Move It! (3 Kasım) ve güncellenmiş grafiklerle yenilenen Super Mario RPG (17 Kasım) bulunuyor. Burada Zelda gibi güçlü bir oyun yer almazken, hem oyun hem de sinema gelirlerinin de bu çeyrekte azalacağını tahmin etmek pek zor değil.

Altıncı yaşında olan Nintendo Switch’in yeni versiyonu henüz duyurulmadı. Yeni nesil Switch’in 2024’te resmiyet kazanacağına dair söylentiler şu sıralarda artmış durumda.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER