Teknoloji

Nintendo gelişmekte olan pazarlar için yeni oyun konsolları üretecek

Wii U ile hedeflerinin oldukça uzağında kalan Nintendo, gelişmekte olan pazarlar için yeni oyun konsolları hazırlayacağını duyurdu. Bloomberg News’e konuşan CEO Satoru Iwata, yeni şeyler yapmayı istediklerini ve bu yeni şeylerin mevcut ürünlerin ucuz versiyonu olmaktan daha farklı olacağını belirtti. Iwata ürün ve fiyat dengesinin yeniden kurulmasının gerektiğinin altını çizdi.

nintendo-logo

Nintendo bugüne kadar dünyanın her yerinde aynı ürünleri satmış olsa da, bu anlayışta bazı istisnalar yaşanmıştı. N64 tabanlı iQue Player 2003 yılında sadece Çin’de satışa sunulmuştu. Söz konusu konsolda Çin’deki korsan yazılımlarla mücadele etmek için sıradışı bir kiosk dağıtım sistemi kullanılmıştı.

Hayal kırıklığı yaratan finansal sonuçların ardından Nintendo’nun planladığı yenilikler sadece gelişmekte olan pazarlara yönelik konsollarla sınırlı kalmıyor. Mario Kart 8’i bir web uygulaması aracılığıyla akıllı telefonlara taşımaya hazırlanan şirket, NFC destekli küçük figürleri de satışa sunacak. Nintendo’nun popüler oyunlarını akıllı cihazları üzerinden oynamak isteyenler içinse kötü bir haber var. Iwata 30 yıldır konsol işinde olduklarını ve bir anda akıllı telefon modeline geçiş yapamayacaklarını ifade etti.

İlgili >> Bloomberg News

İLGİLİ HABERLER