EğlenceManşetler

Nintendo Full HD destekli ve yeni kumandalı gelecek nesil Wii’yi tanıttı: Wii U – Video

Nintendo’nun E3 2011 basın toplantısında beklenen yeni nesil Wii oyun konsolunu duyurusu gerçekleştirildi. Nintendo’nun birinci nesil konsolu insanların oyun oynama alışkanlıklarını değiştirmiş, özellikle kadınları da video oyun dünyasına çekmişti. Tahmin ediyoruz ki, gelecek nesil konsol da aynı işlevi görmeye devam edecektir. Wii U adı verilen gelecek nesil oyun konsolu yine fark yaratacak bir yenilikle geliyor.

Wii U’nun oyun kontrolöründe 6.2 inç’lik bir ekran ve bir ön taraf kamerası yer alıyor. İvmeölçer ve jiroskop barındıran bu kontrolör mikrofon ve hoparlör de barındırıyor. İki adet analog Circle Pad, +Control Pad, A/B/X/Y butonları, L/R butonları, ayrıca ZL/ZR butonları da oyun kontrolörü üzerinde mevcut durumda. Hatta, “Kalkan Duruşu” adı verilen bir pozisyonla kontrolörü oyun içinde gelecek saldırılara karşı kalkan gibi kullanmak bile mümkün kılınmış.

Tek oyuncu modunda kontrolörün ekranında TV’de bulamayacağınız bilgiler görüntülecek. Örneğin, oyunun geçtiği alanı TV’dekinden farklı bir açıda görüntülemeniz mümkün olacak. Çoklu oyuncu modunda ise oyuncu bu kontrolörü TV’yi kullanan diğer oyunculardan farklı bir bakış açısı elde etmek için kullanabilecek.

Yeni Wii U konsolu Full HD desteğine sahip olacak ve bir adet yeni Wii U kumandasıyla gelecek. Ayrıca klasik Wii Remote kumandalarını da Wii U ile kullanmak mümkün olacak. Tüm Wii oyunlarıyla geriye dönük uyumluluğun da varolduğunu eklemeden geçmeyelim. Yeni konsolun piyasaya ne zaman çıkacağı henüz kesinlik kazanmadı, ancak tahminler gelecek yılın ilk yarısında yoğunlaşıyor.

Nintendo Wii U ile tanışmak için aşağıdaki videoya göz atabilirsiniz.

Video: Nintendo Wii U Tanıtım Videosu

İlgili – Nintendo

İLGİLİ HABERLER