Eğlence

Nintendo finans raporunu açıkladı, Wii U 2012’nin sonunda piyasada olacak

Nintendo geride kalan üç aylık döneme ilişkin finans raporunu paylaştı. Ayrıca raporda geleceğe yönelik bazı öngörüler ve tahminler de yer aldı. Ekim ve aralık arasındaki dönemde zayıf giden 3DS ve Wii satışları nedeniyle şirketin kârında yıldan yıla yüzde 61 oranında bir azalma meydana geldi. Bu arada Wii U‘nun 2012’nin sonu gelmeden çıkmayacağı da kaydedildi.

Nintendo geride kalan üç aylık dönem için 40.9 milyar Japon yeni (953 milyon TL) kâr elde etti. Şirket yıllık kayıp miktarının daha önce beklenenden üç kat daha fazla olabileceğine yönelik bir öngörüde de bulundu. Nintendo’nun yıllık 65 milyar Japon yeni (1.5 milyar TL) zararla mâli yılı kapatması tahmin ediliyor. Daha önce zararın 20 milyar Yen seviyesinde olacağı dile getiriliyordu.

Japon şirket, 2011’in ilk yarısında piyasaya çıkan Nintendo 3DS’in yavaş yükselişini ortaya çıkan tablonun en büyük sorumlusu olarak gösteriliyor. Gözlük gerektirmeyen üç boyutlu ekrana sahip olan bu taşınabilir oyun konsolunun, oyun oynama fırsatı sunan makul fiyatlı akıllı telefonlara göre daha yüksek fiyata sahip oluşunun satışların yavaş seyretmesine neden olduğu fikri ortaya atılmış, Japon şirket de bunlar yüzde 40’lık fiyat indirimiyle cevap vermişti. Bu durum satışların artmasını sağladı, nisan ile aralık arasındaki dönemde toplamda 11.4 milyonluk satış gerçekleştirildi. Giderek yaşlanmaya başlayan Wii’nin satışları da düşmeye devam ediyor. Nintendo 2011’in sonundan geriye dönük dokuz ay içinde 8.9 milyon Wii satışı gerçekleştirdi. Geçen yılın aynı döneminde bu sayı 13.7 milyon olarak kaydedilmişti.

Nintendo Başkanı Satoru Iwata, Wii’nin halefi sıfatını taşıyan Wii U’nun büyük pazarlarda 2012’nin sonunda piyasaya çıkmış olacağını belirtti. Wii U’nun satışa çıkacağı bölgeler arasında ABD, Japonya ve Avrupa da yer alıyor.

İlgili – Nintendo

İLGİLİ HABERLER