Eğlence

Nintendo Dragalia Lost ile mobil oyun portföyünü büyütüyor

nintendo dragalia lostNintendo mobil oyun şirketi Cygames ile birikte akıllı telefonlar için RPG formatında yenin bir oyun sunmaya hazırlanıyor. Dragalia Lost adını taşıyan oyun yaz mevsiminde ilk olarak Japonya, Tayvan, Hong Kong ve Macau’da yayınlanacak. Bu ülkeleri daha sonrasında Kuzey Amerika ve Avrupa’daki ülkeler izleyecek. Nintendo Dragalia Lost operasyonunu Cygames ile ortaklaşa yürütecek.

Şirketten yapılan açıklamada, Dragalia Lost’un ortak bir vizyonun yansıması olduğu ve tüm dünyaya hitap eden yeni bir oyun deneyimini yaşatacağı belirtildi.

Cygames’in en bilinen oyunu olarak Japonya’da bir hayli ilgi gören Granblue Fantasy öne çıkıyor. Granblue Fantasy’de de, Japonya’daki diğer RPG oyunları gibi, yeni karakterlerin kilidinin oyun içi satın almalarla gelişigüzel biçimde açılmasını sağlayan “gacha” sistemi kullanılıyor. Nintendo da daha önce aynı sistemden Fire Emblem Heroes için yararlanmıştı.

Nintendo Dragalia Lost için işbirliği yaptığı Cygames ile olan bağlarını kuvvetlendirecek başka bir hamle daha yaptı. Japon oyun devi, Cygames’in yüzde 5 oranında hissesini satın aldığını duyurdu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER