EğlenceManşetler

Nintendo Direct 2023 yayınının en önemli duyuruları

nintendo direct 2023

2023’ün ilk yarısının sonlarına yaklaşırken, Nintendo tutkunları için büyük bir müjde geldi: Nintendo’nun yılın ikinci büyük etkinliği olan Haziran 2023 Nintendo Direct, Nintendo Switch kullanıcılarını mutlulukla dolduran heyecanlı duyurularla dolu dolu bir program sundu.

Her ne kadar üçüncü parti duyurular o kadar çarpıcı olmasa da, Nintendo, yakın zamanda piyasaya sürülecek olan özel Pikmin 4’ün yeni görünümü üzerinde durarak bizleri şaşırttı. Üstelik Nintendo, 2023’ün ikinci yarısında Switch’e ne gibi yeniliklerin geleceğini de sonunda açıkladı. Mario, Super Mario RPG’nin yeniden yapımı, yeni bir WarioWare oyunu ve sıra dışı bir 2D platformer olan Super Mario Bros. Wonder ile Nintendo Switch’in sonbahar programında adeta bir hakimiyet kuracak gibi görünüyor.

Belki de en ilginç olanı, 2024 için Prenses Peach’in başrolde olduğu bir oyunun bile ima edilmiş olmasıydı. Çarşamba günü Türkiye zamanına göre öğleden sonra başlayan ve 40 dakikadan fazla süren bu etkinlik, heyecan verici duyurularla dolup taştı. Canlı yayın tekrarını izlemek biraz zor olabilir; ancak endişelenmeyin. Çünkü Haziran 2023 Nintendo Direct’te duyurulan her şeyi burada özetliyoruz.

Öncelikle, etkinliğin açılışı Pokémon Scarlet ve Violet’in genişlemelerine dair ayrıntılı bir bakışla yapıldı. Nintendo, The Teal Mask ve The Indigo Disk adındaki bu genişlemelerle birlikte tonlarca yeni Pokémon’un eklenmesiyle beraber, oyuncuların canlı ve dinamik yeni mekanlara gitme ve Carmine ve Cryano gibi yeni karakterlerle karşılaşma fırsatı bulacaklarını duyurdu. Her ne kadar net çıkış tarihleri hala belirtilmiş olmasa da, The Teal Mask 2023 sonbaharında ve The Indigo Disk kışın piyasaya sürülecek.

Bir diğer heyecan verici duyuru ise, Ekim 2019’da duyurulan ve uzun süre sessizliğe bürünen Detective Pikachu’nun yeni oyunuydu. Tim Goodman ve başroldeki kahve tutkunu dedektif Pikachu’nun Mewtwo ile ilgili bir gizemi çözmeye çalıştığı Detective Pikachu Returns, 6 Ekim’de piyasaya sürülecek.

Nintendo’nun SNES klasiği Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars’ın Nintendo Switch için yeniden yapımı da onaylandı. Yeni ve modernize edilmiş bir grafik stiline rağmen, oyun hala orijinal SNES versiyonuna sadık kalmayı başarıyor ve orijinalinin sıra tabanlı savaş sistemini koruyor. Basitçe Super Mario RPG olarak adlandırılan bu yeniden yapım, 17 Kasım’da çıkarılacak.

Pikmin 4’ün, Nintendo Direct sırasında yaptığı derinlemesine gösterim de büyük ilgi gördü. Gezegeni geceleri keşfetme ve yeni Glow Pikmin’leri kullanarak öfkeli düşmanlarla mücadele etme olanağı gibi özellikleri ile serinin ilk üç oyununa benzerken aynı zamanda önemli farklar sunuyor. Pikmin 4, 21 Temmuz’da Nintendo Switch için çıkacak. Ayrıca, Pikmin 4’ün demosu 28 Haziran’da çıkarılacak.

Nintendo Switch için daha “geleneksel” bir WarioWare oyunu duyuruldu. 2021’de piyasaya çıkan ve kooperatif oynama özelliğine sahip olan Get it Together oyununun aksine, WarioWare: Move It! oyununda önemli nokta Joy-Con hareket kontrol özelliklerini kullanabilmek. Bu özellik, 200’ün üzerindeki mikro-oyunda kullanılabilir. Oyun, iki kişilik kooperatif oyun desteği sunacak ve dört kişilik parti modlarına da sahip olacak. WarioWare: Move It! oyunu, 3 Kasım’da çıkış yapacak.

Son olarak, Nintendo Direct etkinliğini yeni bir 2D Mario oyunu olan Super Mario Bros. Wonder ile sonlandırdı. Wonder Flower adındaki bir nesneye dokunulduğunda oyun içinde çılgınca sahne hileleri beliren bu oyun, 20 Ekim’de piyasaya sürülecek.

Bunların yanı sıra, Sonic Superstars, Palia, Persona 5 Tactica, MythForce, Splatoon 3’ün yeni Splatfest’i, Luigi’s Mansion: Dark Moon, Batman: Arkham Trilogy, Gloomhaven, Just Dance 2024 Edition, Silent Hope, Fae Farm, Hot Wheels Unleashed 2 – Turbocharged, Manic Mechanics, Mario + Rabbids Sparks of Hope, Dragon Quest Monsters: The Dark Prince, Pikmin 1 ve Pikmin 2’nin HD versiyonları, Metal Gear Solid Master Collection Vol. 1, Vampire Survivors, Headbangers Rhythm Royale, Penny’s Big Breakaway, Wave 5, Star Ocean The Second Story R ve The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom gibi bir dizi oyunun da yeni duyuruları ve genişlemeleri bu etkinlikte bizlerle paylaşıldı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER