EğlenceManşetler

Nintendo cihaz satış tahminlerinde düşüşün ardından mobil cihazlara daha sıcak bakıyor

Nintendo geçtiğimiz haftasonuna girilmeden hemen önce açıkladığı tahminlerle, Wii U satış beklentilerini yüzde 70’e yakın oranda aşağı çekti, 336 milyon dolar civarında bir operasyon zararı öngördüğünü de dile getirdi. Nintendo başkanı Satoru Iwata geçen cuma günü Japonya’da düzenlediği basın toplantısında yeni bir iş yapısı geliştirmeyi düşündüklerini dile getirdi.

nintendo-logo

Akıllı cihazların yayılması neticesinde Nintendo’nun da akıllı cihazları oyun işini geliştirmenin yollarını değerlendirdiğini belirten Iwata, yine de Mario’nun bir akıllı telefona taşınmasının göründüğü kadar kolay olmadığını vurguladı.

Iwata’nın akıllı telefonlarla işini büyütme stratejisinin ne anlama geldiği tam olarak açık değil, zaten şirket geçmişte de mobil platformlar için oyun çıkarma fikri konusunda oldukça ketum davranıyordu. Şirketin bu yolla kısa dönemde kâr edebileceği, ancak uzun vadede büyümesine olumsuz etkinin olacağı şeklinde bir düşüncesi olduğu dile getiriliyordu.

Iwata geçen yaz Wall Street Journal’a verdiği bir demeçte Nintendo’nun akıllı telefonlar için oyun çıkarmaması kararı sayesinde şirketin hâlâ bulunduğu yerde olduğunu dile getirmişti. Ancak Wii U’nun zayıf giden satışları, 3DS için azaltılan satış tahminleri gibi durumlar değerlendirildiğinde, Nintendo için konsol pazarında fazla bir hareket alanının kalmadığı da görülüyor. Geçtiğimiz haftasonuna girilirken yaşanan gelişmelerden sonra da, Nintendo’nun stratejisinde önemli değişiklikler görmek çok da şaşırtıcı olmayacaktır.

Nintendo başkanı geçtiğimiz cuma günkü basın toplantısında insanların zamanlarını kullanış biçiminin, yaşam tarzlarının ve kim olduklarının değiştiğini işaret ederek, tek bir yerde kalmalarının modalarının geçmelerine neden olabileceğini vurguladı. Bu söz önümüzdeki dönemde Nintendo’nun stratejisinde önemli değişikliklerin olacağı anlamına geliyor.

İlgili >> Bloomberg, Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER