Eğlence

Nintendo bu yıl E3’te büyük bir tanıtım toplantısı düzenlemeyecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Önümüzdeki haziranda düzenlenecek E3 oyun fuarında Sony ve Microsoft’un yepyeni oyun konsollarını görücüye çıkarması bekleniyor. Böyle bir ortamda Nintendo’nun düzenleyeceği E3 toplantısında hangi yenilikleri açıklayacağı merak ediliyordu. Bu merak giderildi, ancak herhangi bir toplantı düzenlenmeyeceği şeklinde bir açıklama yapılarak…

nintendo-logo

Nintendo’nun finansal sonuçlarını açıkladığı toplantıda konuşan şirketin başkanı Satoru Iwata bu yıl E3’te özel bir toplantı düzenlemeyeceklerini kaydetti. Iwata geçmişte yeniliklerin duyurusunu yaptıkları şekilde, geniş kapsamlı bir etkinlik düzenlememe kararı aldıklarını söyledi. Bunun yerine bu yılki E3’te ABD pazarına özel yazılım serisini tanıtmak amacıyla daha dar kapsamlı birkaç etkinlik yapacaklarını da sözlerine ekledi. Nintendo iki farklı etkinlik düzenleyecek, bunların bir tanesi dağıtıcılar, diğeriyse medya mensupları için olacak. Ayrıca başkan her iki etkinlikte de konuşma yapmayacak.

Açılış toplantısının canlı yayını yerine de Nintendo, bölgelere özel Nintendo Direct yayınları yaparak Japonya ve diğer ülkelerdeki fanlarına özel haberleri geçecek. Japon oyun devinin attığı bu adım oldukça cesur, ancak bir o kadar da tehlikeli. Her ne kadar büyük çaplı bir etkinlik düzenlemeyerek Sony ve Microsoft’un gölgesinde kalma gibi bir ihtimali bertaraf etmiş olsa da, Japon şirket bu kararıyla büyük bir tanıtım fırsatını da kaçırmış olacak.

İlgili >> Nintendo

İLGİLİ HABERLER