EğlenceManşetler

Nintendo, 3DS’in yüksek fiyatını medyaya borçlu

Nintendo’nun gözlüğe ihtiyaç duymadan üç boyutlu oyunları oynamaya fırsat tanıyan 3DS’i daha şimdiden oyun dünyasında beğeni kazanan bir cihaz oldu. Şirket bu cihazın resmi duyurusunu yaptığında fiyat bilgisini eksik bırakmıştı. Bu da cihazın fiyatının ne kadar olacağı konusunda fazlasıyla tahmin ve spekülasyon yapılmasına yol açmıştı. Aslında Nintendo’nun başlangıçta bu cihazın fiyatlandırılması konusunda net bir fikri yokmuş. Ancak cihazın tanıtıldığı E3 sırasında konsolla ilgili olarak çıkmış olumlu haberler ve medyanın cihaza olan ilgisi Nintendo’nun kafasında fiyatın netleşmesini sağlamış.

Nintendo, 3DS’in şirketin çıkardığı cihazlar arasında önemli bir yeri olduğunu kabul ediyor. Aslında Nintendo hep çıkardığı ucuz konsollarla bilinirdi, 3DS ezberin bozulmasına yol açtı. Japonya için belirlenen yaklaşık 430 TL’lik fiyat birçok kişinin ağzının açık kalmasına yol açtı. Nintendo 3DS, Wii ve GameCube da dahil olmak üzere Nintendo’nun elindeki en pahalı cihaz olma unvanını eline geçirmiş bulunuyor.

Nintendo’nun patronu Satoru Iwata 3DS’in fiyatının belirlenmesinde birçok faktörü göz önünde bulundurduklarını söyledi. Ancak burada aslan payını basından ve okuyuculardan gelen olumlu geri bildirimlere vermek gerekiyor. Olumlu görüşler nedeniyle Nintendo 3DS’in biraz daha yüksek fiyatlandırılması gerektiğine karar vermiş. 3DS’in etkileyici olduğundan şüphe yok, ancak nispeten yüksek belirlenen fiyat cihaza olan talebe darbe vuracak mı, yoksa hiçbir şekilde etkilemeyecek mi? Bunu cihazın piyasaya çıkacağı Şubat 2011’de görme fırsatı bulacağız.

İlgili – TGDaily

İLGİLİ HABERLER