Eğlence

Nintendo 3DS’in satışları 3.61 milyon adede ulaştı, net gelir yüzde 61 düştü

Nintendo, Wii 2’nin işaretlerini vermenin yanı sıra geride kalan mâli yıla dair rakamlarını da paylaştı. Şirket bu zaman zarfında 3.61 milyon adet 3DS cihazı ve beraberinde 9.43 milyon oyun sattı. Bu rakamları DS ile karşılaştırmak amacıyla, Nintendo’nun bu cihazdan 17.52 milyon adet sattığını, ayrıca toplamda 121 milyon oyun satışı gerçekleştirdiğini de söyleyelim.

Ne var ki, hem donanım hem de yazılım satışları bir önceki yıla göre düşüş göstermiş. Geride kalan 12 aylık süre içinde net ciro tutarı bir önceki yılın dönemine göre yüzde 29.3 düşerek 1014 milyar Japon yenine, net gelir ise yüzde 66.1 düşerek 77.2 milyar yene gerilemiş.

Gelecek yıl yerini yeni bir ürüne bırakması beklenen Nintendo Wii ise dünya çapında 15.08 milyon adet satılmış. Buna 171.26 milyon adet Wii oyunu da eşlik etmiş. 24 yeni oyun Wii’nin milyon satan oyunlar listesine eklenmiş ve böylelikle toplam 103 adet Wii oyunu milyon satış barajını aşmış. Öte yandan iki 3DS oyunu da bir milyon engelini geride bırakmış.

Nintendo, Japonya’da yaşanan doğa felaketinin üretimini etkilemediğini söylüyor, ancak doğrudan olmasa da dolaylı etkilerin görülebileceği yönünde uyarıda bulunuyor. Şirket bu ayın başında başlayan yeni mâli yılında 16 milyon adet 3DS ürünü satmayı hedefliyor. Ayrıca konsol için bir de içerik mağazası açma planı bulunuyor.

İlgili – Nintendo [PDF]

İLGİLİ HABERLER