Teknoloji

Nintendo 3DS’in paralaks 3D ekranı mikroskop altında

Yeni Nintendo 3DS geride bıraktığımız haftasonu Japonya’da piyasaya çıktı. Nintendo 3DS’in meraklı kişiler tarafından parçalarına ayrılıp incelenmesi de uzun sürmedi. Aslında 3DS piyasaya çıkmadan bu üç boyutlu taşınabilir eğlence cihazının içinde neler olduğunu görmüştük, ancak TechOn sitesi bir adım daha ileri giderek 3DS’in paralaks ekranını mikroskop altında incelemiş.

LCD ekrandaki kırmızı, yeşil ve mavi pikseller genellikle yatay biçimde dizilir. Yukarıdaki fotoğrafta da görüldüğü gibi 3DS’in ekranındaki pikseller dikey biçimde dizilmiş durumda. 3DS’in kenarındaki “3D volume” kaydırgacı açıldığında, Sharp’ın paralaks mekanizması olduğu düşünülen ikinci bir katman LCD ekranın üzerinde aktif hâle geliyor, görüntüyü sağ ve sol gözler için ayrıştırıyor.

TechOn tayfası Nintendo 3DS’i parçalarına ayırıp incelemeye devam ediyor. 3DS’in kolayca açıldığına dikkat çeken editörler kullanıcı tarafından değiştirilemeyen bataryaların sadece birkaç vida ile kasaya tutturulduğunu da belirtiyor. Nintendo 3DS 25 Mart tarihinde Avrupa ile aynı anda Türkiye’de de piyasada olacak.

İlgili – TechOn

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER