Teknoloji

Nintendo 3DS’in bölge kısıtlamasıyla geleceğini doğruladı

Nintendo 3DS 26 Şubat 2011 tarihinde ilk olarak Japonya’da piyasaya çıkacak. 3D destekli taşınabilir oyun konsolunun Japonya dışındaki yerlerde ne zaman satışa çıkacağını bugün düzenlenecek basın toplantısında öğrenmeyi umut ediyoruz. Nintendo 3DS’i Japonya’dan satın alıp başka ülkelere götürmek ise o kadar kolay olmayacak.

Geçen hafta çıkan bir dedikoduda Nintendo’nun 3DS’e bölge kısıtlaması getirebileceği belirtilmişti. Japon üretici konuyla ilgili bir resmi bir açıklama yaparak bu dedikoduyu doğrulamış oldu. Buna göre Nintendo 3DS’ler satıldıkları bölgelerin dışında kullanıma kapalı olacak. Nintendo’nun yayınladığı basın bülteninde Nintendo 3DS’in Japon, Amerika ve Avrupa/Avustralya olmak üzere üç farklı versiyonu bulunacağı belirtiliyor. Bir bölgeden satın alınacak Nintendo 3DS yazılımı başka bir bölgeden satın alınacak Nintendo 3DS cihazında çalışmayacak. Nintendo bu bölge kısıtlamasının ana nedenlerini dil, yerel yasalar ve her bir video oyununun hedeflediği bölgesel yaş farklılıkları olarak sıralıyor. Nintendo’nun çevrimiçi içerik dağıtım kanalı da bu bölge farklılıklarından etkilenecek gibi görünüyor.

Nintendo oyun ve bölge konusunda kafa karışıklığının yaşanmaması için Nintendo 3DS oyunlarının Nintendo 3DS’in satın alındığı bölgeden edinilmesini tavsiye ediyor. Nintendo 3DS donanımlarında ve eşlik eden yazılımların paketlerinde rehber niteliğinde bilgilerin de yer alacağı belirtiliyor.

İlgili – VG247

İLGİLİ HABERLER