Eğlence

Nintendo 3DS’e oyunlar internetten mi indirilecek?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Japonya’nın finans gazetesi Nikkei’de ilginç bir haber yer aldı. Habere göre Nintendo 3DS birden fazla oyunu dahili belleğinde saklayabilecek ve bu oyunlar menü üzerinden seçilip oynanabilecek.

Bu durum akla değişik senaryoları getiriyor. Örneğin piyasada satılacak Nintendo 3DS kartları oyuna başlamadan önce bilgisayarlardaki oyunların kurulduğu şekilde cihaza kurulacak ve bundan sonra her seferinde kartı konsola takmaya gerek kalmayacak. Başka bir senaryo ise oyunların iPhone’larda olduğu gibi çevrimiçi bir mağazadan indirilip cihazda saklanacağı şeklinde.

Her ne kadar 3DS’in çevrimiçi mağazaya sahip olmayacağı hakkında şu an için net bir bilgi olmasa da, şirketin yöneticilerinden Shigeru Miyamoto, Joystiq sitesine verdiği röportajda 3DS’lerin mevcut DSi donanımlarıyla uyumlu olduğundan bahsetmişti. Nintendo, 3DS’in dahili belleğinin ne kadar büyüklükte olduğunu açıklamıyor olsa da SD kart yuvasının yerinde durduğunu da biliyoruz. Bakalım Nikkei’nin yazdıkları sadece bir dedikodu olarak mı kalacak, yoksa gerçeğe dönüşecek mi?

İlgili – andriasang

İLGİLİ HABERLER